Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ...Γραφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ.

Η Δομική Διάγνωση Ε.Π.Ε. παρέχει ειδικές αναλύσεις με τη Μέθοδο Πεπερασμένων Στοιχείων (μη γραμμικές δυναμικές αναλύσεις) και με τη Μέθοδο Συνοριακών Στοιχείων (στατικές, ηλεκτροχημικού δυναμικού, διάβρωσης).
 Η εταιρεία συνεργάζεται με την εταιρεία FEA - LUSAS της Μεγ. Βρετανίας. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, εκτός των συμβουλευτικών υπηρεσιών, προσφέρεται στην Ελληνική αγορά και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) το λογισμικό LUSAS, το οποίο στηρίζεται στη Μέθοδο Πεπερασμένων Στοιχείων.
Το λογισμικό αυτό προσφέρεται με πολύ ανταγωνιστικούς όρους και πλήρη υποστήριξη στη χρήση του. Πιο συγκεκριμένα, το λογισμικό LUSAS προσομοιώνει το σχεδιασμό, και πραγματοποιεί αναλύσεις και υπολογισμούς για παντός τύπου γέφυρες, αλλά και για πιο σύνθετες και πολύπλοκες κατασκευές.
 Παράλληλα, είναι δυνατόν να ενσωματώνει φαινόμενα, όπως ο σεισμός και άλλα κρίσιμα γεωτεχνικά και δομικά ζητήματα. Παράλληλα, το γραφείο συνεργάζεται και με την εταιρεία BEASY της Μεγ. Βρετανίας, προσφέροντας στην ελληνική αγορά το λογισμικό BEASY, το οποίο βασίζεται στη Μέθοδο Συνοριακών Στοιχείων, αντίστοιχα με πολύ ανταγωνιστικούς όρους και πλήρη υποστήριξη στη χρήση του.
 Όσον αφορά στο λογισμικό BEASY, επιτρέπει αναλύσεις όσον αφορά στη συμπεριφορά και το σχεδιασμό τεχνικών έργων και κατασκευών, στην αντοχή τους, στην πιθανή ρηγμάτωσή τους. Επίσης, είναι σε θέση να επαληθεύσει το σχέδιο επισκευής και διατήρησης κατασκευών και να βελτιστοποιήσει τις περιόδους ελέγχου και παρακολούθησής τους.
 Τέλος, προσομοιώνει τη συμπεριφορά και το σχεδιασμό υλικών και μελετά το φαινόμενο της διάβρωσης στις κατασκευές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου