Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...Μαζι μας ο βοτανολογος Νιωτης. 4 διατροφικές συνήθειες που θα σας φτιάξουν την διάθεση

Καταπολεμήστε άγχος και στρες αλλάζοντας διατροφή
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τον σημαντικότατο ρόλο που παίζει το φαγητό στη βελτίωση της διάθεσής μας.
 Οι παρακάτω διατροφικές συνήθειες μας εγγυώνται λιγότερο άγχος και περισσότερη καλή διάθεση αλλάζοντας τα πράγματα από το τραπέζι μας!
1) Καταναλώστε πραγματικές, μη επεξεργασμένες τροφές Για τρεις μέρες, κρατήστε ένα ακριβές ημερολόγιο των τροφών που καταναλώνετε, ώστε να δείτε ποια, πραγματικά, είναι τα επίπεδα φυσικών τροφών που καταναλώνετε, αλλά καια υτά επεξεργασμένων τροφών, junk food και ζάχαρης.
2) Μην ξεχνάτε το πρωινό Η πρόσληψη πρωτεΐνης στο πρωινό μας (όπως τα αυγά, το κρέας, το γιαούρτι και το ψάρι) βοηθάει να κρατήσουμε σε χαμηλα επίπεδο το ζάχαρο στο αίμα, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και, ες εκ τούτου, μειώνει το στρες και τον άγχος.
3) Καταναλώστε τρία γεύματα την ημέρα και δύο υγιεινά σνακ Για να εξισορροπήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, είναι απαραίτητα. Φρέσκα φρούτα, ένα αυγό, ωμοί ξηροί καρποί, στικς καρότου και πιπεριάς αποτελούν εξαιρετικές επιλογές.
4 διατροφικές συνήθειες που θα σας φτιάξουν την διάθεση 4) Περιορίστε την γλουτένη Έχει αποδειχθεί ότι, βγάζοντας την γλουτένη από τη διατροφή τους, οι αθλητές έχουν καλύτερες επιδόσεις. Μήπως ήρθε η ώρα να το δοκιμάσετε κι εσείς για να ανταπεξέλθετε στην καθημερινότητα; Κάντε το τεστ για δύο εβδομάδες. Εάν νιώθετε πιο ήρεμη, ενεργητική και χαρούμενη, μπορεί να έχετε δυσανεξία και αυτό να σας «βαραίνει».

9 σχόλια:

  1. Ακούμε συχνά ότι είμαστε από τους πιο παχύτερους λαούς στον κόσμο, ενώ τα Ελληνόπουλα είναι τα πιο υπέρβαρα της Ευρώπης, δεν δείχνουμε όμως να το πολυπιστεύουμε για τον εαυτό μας: Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες (46%) δηλώνουν ότι είναι υπέρβαροι και μάλιστα μόνο 2 στους 10 δηλώνουν ότι ζυγίζουν πολύ παραπάνω από το κανονικό. Ωστόσο, μόνο ο ένας στους δύο ελέγχει το σωματικό του βάρος «συχνά» ή «πολύ συχνά».

    Η φιλαρέσκειά μας αυτή αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι 6 στους 10 ερωτηθέντες δηλώνουν ότι δεν έχουν κάνει ποτέ δίαιτα, ενώ από αυτούς που έκαναν μόνο οι 2 στους 10 κατάφεραν να διατηρήσουν το βάρος τους μετά τη δίαιτα. Ταυτόχρονα, μόνο το 3% του πληθυσμού κάνει δίαιτα αυτήν την εποχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα καλη εβδομαδα!! αμα ? δεν μπορειτε να κανεται διαιτα να τρωτε μια φορα την εβδομαδα μονο Σαλατα ολη μερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προγραμματίστε τα γεύματά σας.
    Φροντίστε οι μερίδες των φαγητών να είναι συσκευασμένες και έτοιμες στη κατάλληλη ποσότητα. Φάτε τα γεύματα σας σε κανονικό προκαθορισμένο χρόνο. Μην τα χάσετε γιατί τότε θα τσιμπήσετε κάτι και αυτό πάλι θα σας βγάλει εκτός προγράμματος. Σε περίπτωση ανάγκης, πακετάρετε τα γεύματά σας εκ των προτέρων, έτσι ώστε να μπορείτε να τρώτε το φαγητό σας σε τακτά χρονικά διαστήματα.

    - Χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα για να φάτε.
    Είναι φυσικό ότι αν βάλετε μικρότερες μερίδες φαγητού σε κανονικό πιάτο, θα μπείτε σε πειρασμό να φάτε περισσότερο. Αντί αυτού, εάν η ίδια μερίδα μπει σε μικρότερο πιάτο, θα νιώσετε ότι το πιάτο είναι γεμάτο.

    - Ελέγξτε το ψυγείο σας.
    Δώστε όλα τα λιπαρά σας τρόφιμα και αντικαταστήστε τα με διαιτητικά και άπαχα είδη διατροφής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημερα φιλαρακια μου καλη εβδομαδα! !! να ειστε ολοι καλα και να εχετε υγεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημερα δασκαλε!!! Καλη εβδομαδα σε ολο τον κοσμο! Ευχες για υγεια και γαληνη στη ζωη μας!!! ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλη εβδομαδα Καλλιμαχε να εισαι καλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν στο τέλος της ζωής τους, οι περισσότεροι άνθρωποι κοιτάζουν προς τα πίσω, ανακαλύπτουν ότι έζησαν όλη τους τη ζωή εν αναμονή. Με έκπληξη θα συνειδητοποιήσουν ότι αυτό που άφησαν να τους διαφύγει χωρίς να το εκτιμήσουν και να το απολαύσουν δεν ήταν άλλο απ’ τη ζωή τους. Έτσι λοιπόν ο άνθρωπος ξεγελασμένος απ’ την ελπίδα, χορεύει προς την αγκαλιά του θανάτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ολόκληρη η ζωή μας είναι αποτέλεσμα των σκέψεών μας, μπορούμε με τις σκέψεις μας για παράδειγμα να αλλάξουμε το μέλλον μας, το μέλλον μας δεν είναι δεδομένο, δεν υπάρχει γραφτό, δεν υπάρχει κισμέτ, εμείς θα αποφασίσουμε ποιο θα είναι το μέλλον μας. Με τις σκέψεις μας μπορούμε να κάνουμε και τον Θεό να αλλάξει το μέλλον που είχε κατά νου Του για μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θεραπευτικές ιδιότητες του τζίντζερ
    •Προάγει την όρεξη και την πέψη διεγείροντας τη ροή των πεπτικών υγρών.
    •Ανακουφίζει τους κολικούς και τους σπασμούς ηρεμώντας το έντερο και γίνεται καλό φάρμακο για τις πεπτικές διαταραχές, όπως οι σπασμοί του κόλου εντέρου, η ναυτία και οι εμετοί που οφείλονται στην πολυφαγία, τις μολύνσεις, την αδιαθεσία του ταξιδιού και την εγκυμοσύνη.
    •Η φρέσκια ρίζα τζίντζερ χρησιμοποιείται στην Κίνα για τη θεραπεία της οξείας δυσεντερίας και είναι καλό φάρμακο για όλες τις ασθένειες του στομάχου και των εντέρων.
    •Το τζίντζερ είναι ωφέλιμο αποσυμφορητικό για την καταρροή και την ιγμορίτιδα, αλλά και αποχρεμπτικό για το βήχα και τις αναπνευστικές λοιμώξεις.
    •Ανακουφίζει τον πονοκέφαλο, την ημικρανία και τους πόνους της περιόδου, και έχει την ικανότητα να αναζωογονεί το αναπαραγωγικό σύστημα των ανδρών και των γυναικών, να αυξάνει την ερωτική επιθυμία και να θεραπεύει την ανικανότητα.
    •Το τζίντζερ έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που εμποδίζουν τη δράση των ελεύθερων ριζών και επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή