Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Η ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. Μαζι μας ο βοτανολογος Νιωτης. ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΡΥΤΙΔΕΣ?

Με την καρδιαγγειακή υγεία είναι πιθανό να σχετίζονται τα σημάδια του γήρατος στο πρόσωπο, σύμφωνα με νέα έρευνα Δανών επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.
 Οι ερευνητές παρακολούθησαν 11.000 ανθρώπους ηλικίας άνω των 40 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν σε σχετική έρευνα για την «Καρδιά της Κοπεγχάγης» (Copenhagen City Heart Study), η οποία ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’70.
Στη διάρκεια των επόμενων 35 χρόνων, περίπου 3.400 συμμετέχοντες παρουσίασαν καρδιαγγειακή νόσο και περισσότεροι από 1.700 έπαθαν έμφραγμα.
 Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που είχαν τρία ή τέσσερα σημάδια γήρατος, εναπόθεση λίπους στα βλέφαρα, απαρχές φαλάκρας και πιο μεγάλους λοβούς των αυτιών, είχαν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρδιαγγειακά προβλήματα και 57% περισσότερες να υποστούν έμφραγμα στη διάρκεια των 35 ετών, συγκριτικά με τους συνομηλίκους τους που έμοιαζαν νεότεροι.
 Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα συγκεκριμένα σημάδια γήρατος θα πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν από τους γιατρούς κατά την κλινική εξέταση των ασθενών.

4 σχόλια:

  1. Η Γήρανση είναι ένας σταδιακός εκφυλισμός όχι μόνο του δέρματος αλλά και όλου του ανθρώπινου σώματος.
    Η Γήρανση του δέρματος χωρίζεται σε 3 κατηγορίες:
    α) την ρονολογική γήρανση (ηλικιακή)
    β) την ορμονική γήρανση (μείωση οιστρογόνων στον οργανισμό) και
    γ) την φωτογήρανση (υπερβολική έκθεση στον ήλιο, ή έκθεση χωρίς αντηλιακή προστασία κατά την οποία δημιουργούνται οι "ελεύθερες ρίζες" οι οποίες ευθύνονται για την φωτογήρανση).
    Η Γήρανση εκδηλώνεται στο δέρμα με ρυτίδες, χαλάρωση, πανάδες στο πρόσωπο, ντεκολτέ και χέρια, θαμπή όψη, ηλιακή ελάστωση, ευρυαγγείες, προκαρκινικές βλάβες, σακούλες κάτω από τα μάτια, αύξηση τριχοφυΐας στο πρόσωπο και πολλές φορές με ακμή. Οι ρυτίδες της φωτογήρανσης είναι πιο βαθιές. Το δέρμα γίνεται τραχύ από την αφυδάτωση.
    Άλλοι παράγοντες που οδηγούν στην γήρανση του δέρματος είναι ο λανθασμένος τρόπος ζωής, όπως κάπνισμα, ποτό, κακός ή ανεπαρκής ύπνος, κακή διατροφή ελλείπεις σε πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικές ουσίες και το άγχος - στρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα παιδια να εχεται ενα ωραιο και ευχαριστο Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλο Σαββατο-βραδο αποψε! Οσα μετρα και να παρουν εμεις θα ειμαστε παντα οπως θελουμε. Νιωτη ειπαμε οχι αγχος οχι στρες. Καλο μεσημερι σε οσους μας παρακολουθουν. Σταυρουλα φιλια στη Νιο!!! Δανη-Λουκα-Ερωτοκριτε-Τζιμακο-Λουκα-Βετα-Φωτη-εχεται την καλημερα μου & να περνατε καλα! Ειμαι ανοιχτη γραμμη για οτι θελησετε, οτι σας συμβει και θελετε να το ανεβασουμε τηλεφωνηστε στον αριθμο του μπλογκ που αναγραφετε δεξια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή