Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. Χωρίς τέλη κυκλοφορίας το νέο Honda CR-V!

Τα αποκαλυπτήρια της ευρωπαϊκής έκδοσης του νέου CR-V, το οποίο αναμένεται στις αγορές στα τέλη του έτους, έκανε η Honda.
 Το νέο μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας, είναι ανανεωμένο σε όλους τους τομείς, ισορροπεί μεταξύ ενός συμβατικού αυτοκινήτου και ενός SUV, με το νέο κινητήρα diesel να προσφέρει εκτός απο επιδόσεις κ
αι την βέλτιστη οικονομία.
 Η νέα γενιά του CR-V έχει ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις, αυξάνοντας τα επίπεδα άνεσης στο εσωτερικό, με τα πίσω καθίσματα να είναι τοποθετημένα πιο χαμηλά, δίνοντας την αίσθηση στους επιβάτες ότι δεν κάθονται σε SUV αυτοκίνητο, αλλά σε sedan. Η οροφή είναι πιο χαμηλή κατά 30 χλστ. σε σχέση με το τωρινό μοντέλο, με το χώρο αποσκευών να ανέρχεται στα 589 λίτρα και με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων να φθάνει τα 1.648 λίτρα.
 Σχεδιαστικά, ακολουθεί το ίδιο μοτίβο με την τρίτη γενιά, ωστόσο έχει πιο δυναμική και επιθετική εμφάνιση, αλλά και καλύτερη αεροδυναμική. Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, στη βάση της γκάμας θα είναι ο turbodiesel 1.6 λίτρου, απόδοσης 120 ίππων και 300 Nm ροπής. Το συγκεκριμένο μοτέρ είναι το πιο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά, καθώς εκτός της χαμηλής κατανάλωση καυσίμου έχει εκπομπές ρύπων στα 99 γρ./χλμ., κάτι που συνεπάγεται απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας. Ακολουθεί ο 2.0 i-VTEC των 155 ίππων και ο 2,2 i-DTEC με τους 150 ίππους.
 Το CR-V θα είναι διαθέσιμο τόσο ως δικίνητο όσο και ως τετρακίνητο, με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο, περιλαμβάνοντας στον εξοπλισμό τα συστήματα Hill Start Assist (HSA) και Hill Descent Control (HDC). Η νέα, τέταρτη γενιά του μοντέλου θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Honda στην Αγγλία, θα κάνει την πρώτη του επίσημη παρουσίαση στην έκθεση του Παρισιού, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με το λανσάρισμα του στις ευρωπαϊκές αγορές, να ξεκινά στα τέλη του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου