Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Πρόεδρος Δημοκρατίας Εκλογές: αυτοί είναι οι 13 υποψήφιοι, 5 γυναίκες στη λίστα με ονόματα

Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι υποψήφιοι για Πρόεδρος της Δημοκρατίας;
 Η σεναριολογία των ονομάτων για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας τις τελευταίες ώρες είναι σε πλήρη εξέλιξη.
 Οι πιθανοί υποψήφιοι για διάδοχοι του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, με βάση την ονοματολογία, είναι: Ο πρώην πρωθυπουργός και δικαστικός Παναγιώτης Πικραμμένος. Ο ακαδημαϊκός και Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής Νικηφόρος Διαμαντούρος. Ο διακεκριμένος φυσικός Δημήτρης Νανόπουλος. Ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, πρώην Πρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, Βασίλης Σκουρής.
 Ο πρόεδρος οργανισμού Μουσείου Ακρόπολης Δημήτρης Παντερμαλής. Ο διάσημος Ελληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.
 Ο πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης. Η πρώην ευρωβουλευτής Μαριέττα Γιαννάκου. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Η πρώην βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και εκδότρια του «Ικαρου» Χρυσή Καρύδη. Η ακαδημαϊκός Ελένη-Γλύκατζη Αρβελέρ.
 Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Η Μαρία Δαμανάκη. Φυσικά στο τραπέζι των συνομιλιών έχουν πέσει και ονόματα πολιτικών προσώπων. Από τον χώρο της Κεντροδεξιάς, ο Σταύρος Δήμας και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος πάντως θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να είναι υποψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατίας.
 Κατά καιρούς έχουν ακουστεί και τα ονόματα του πρώην προέδρου του Συνασπισμού Νίκου Κωνσταντόπουλου, του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, ο οποίος το είχε αρνηθεί, ακόμα και -μολονότι θεωρείται τεράστια έκπληξη- του πρώην υπουργού Αλέκου Παπαδόπουλου.
 Ωστόσο, από το Μέγαρο Μαξίμου κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους για το όνομα του υποψηφίου Προέδρου Δημοκρατίας, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι δεν έχει σημασία αν το πρόσωπο θα είναι πολιτικό ή όχι, αν και ο ίδιος θα προτιμούσε ένα πολιτικό πρόσωπο. Αναγνώρισε, όμως, ότι υπάρχουν και ικανά πρόσωπα εκτός πολιτικής, τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους βουλευτές να δώσουν την ψήφο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου