Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΕΝΑΣ ΣΕΦ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ. Μυδοπίλαφο γευστικό -Οταν ο μήνας έχει «ρ»!.....

Συνταγή για ριζότο μυδιών με σκόρδο και ντομάτες. Οταν ο μήνας έχει «ρ», λένε οι Γάλλοι, μπορούμε να τρώμε μύδια και οστρακοειδή. Δηλαδή από τον Σεπτέμβριο ως τον Απρίλιο. Μετά, ισχυρίζονται, τα τρώμε με δική μας ευθύνη, μπορεί να πάθουμε δηλητηρίαση. Αυτό σημαίνει ότι τα όστρακα και μύδια θέλουν κρύο νερό στις θάλασσες, η ζέστη ευνοεί τα βακτήρια. Το πρόβλημα βέβαια λύθηκε με τα κατεψυγμένα μύδια.
 Κατανάλωση όλο το χρόνο! Για τους πραγματικούς μερακλήδες το μύδι, όμως, είναι το φρέσκο, αυτό που κάθεσαι στην κουζίνα και τρίβεις με το βουρτσάκι για να φύγουν τα φύκια και οι ακαθαρσίες.
 Δική σας η επιλογή!
 Υλικά για το γευστικό μυδοπίλαφο:
 2,5 φλυτζάνια ρύζι σπυρωτό 1 μεγάλο κρεμμύδι 3 ώριμες ντομάτες 1 σκελίδα σκόρδο 250 γραμμάρια μύδια καθαρισμένα 3/4 φλυτζάνια λάδι 1 ποτήρι λευκό κρασί ποιοτικό βασιλικό αλάτι πιπέρι Εκτέλεση
 Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι, το κρεμμύδι και τα μύδια και σοτάρετε για 2 λεπτά Προσθέτετε τις ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη (η ντοματάκια σε κονσέρβα, ποιοτικά), το σκόρδο, το αλάτι, πιπέρι
Προσθέστε βασιλικό και μαϊντανό Σβήστε με το κρασί, αφήστε να εξατμιστεί Προσθέστε το νερό, όσο παίρνει. Μην το ρίχνετε όλο μαζί και γίνει σούπα. Επιβλέψτε τη διαδικασία και προσθέστε, όπως κάνουμε στο ριζότο. Όταν πάρει βράση ρίχνετε το ρύζι, χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να βράσει για 15 λεπτά Όταν ετοιμαστεί, το αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με πετσέτα και από πάνω το καπάκι Το αφήνουμε για λίγο να ηρεμήσει και σερβίρουμε Είναι πολύ βασικό να αφήσετε στο πιάτο κάποια ολόκληρα μύδια.
 Το ρύζι μπαίνει εκεί και κάθεται, είναι πανέμορφο στο σερβίρισμα και πολύ γευστικό να το φας! Το κρατάς με το χέρι και το ρουφάς απολαυστικά. Εγώ τα κάνω λόφο, σε φόρμα την οποία αναποδογυρίζω. Με ντομάτα ή και λευκά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου