Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΡΟΦΙΛ...Ο δικος μας ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ...

Ο Πέτρος Κωστόπουλος γεννήθηκε το 1954 στο Βόλο. Σπούδασε στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς (σημερινό Πανεπιστήμιο Πειραιώς) και συνέχισε τις σπουδές του στη Γαλλία, όπου και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Παρισιού στην Πολιτική Οικονομία. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, σταδιοδρόμησε στο Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.
 Αφού επέστρεψε στην Ελλάδα, το 1987 ξεκίνησε την εκδοτική του δραστηριότητα με το περιοδικό ΚΛΙΚ, το οποίο σύντομα έγινε το μεγαλύτερο σε κυκλοφορία ελληνικό περιοδικό. Την ίδια περίοδο ίδρυσε τον ΚΛΙΚ FM, το μεγαλύτερο μουσικό ραδιόφωνο τα περιοδικά MEN και DIVA. Το 1995 ίδρυσε την ΙΜΑΚΟ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε., λανσάροντας τα περιοδικά Nitro και DownTown και το ραδιοφωνικό σταθμό Nitro Radio. Σήμερα η εταιρεία εκδίδει τα περιοδικά Esquire, InStyle, OK!, People, Nitro και DownTown. Στην εκδοτική εταιρία ανήκουν επιπλέον τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί (Nitro Radio, Sfera FM και Derti FM) καθώς και μερικές από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές ιστοσελίδες (Yupi.gr, Downtown.gr, Stylista.gr, Thea.gr, Greekbooks). Ο Κωστόπουλος ανήκει πολιτικά στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και στα φοιτητικά του χρόνια ήταν δυναμικό στέλεχος της φοιτητικής οργάνωσης ΠΑΣΠ, διατελόντας μάλιστα και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Φοιτητών Γαλλίας. Είναι στενός φίλος του πολιτικού Κώστα Λαλιώτη.
 Όταν ο Λαλιώτης συγκρούστηκε με τον τότε πανίσχυρο Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Μένιο Κουτσόγιωργα και αποχώρησε από την Κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου, εργάστηκε για ένα διάστημα στα έντυπα του Κωστόπουλου Από την ΙΜΑΚΟ έχει περάσει επίσης και ο Θέμος Αναστασιάδης. Επί συναπτά έτη ο Πέτρος Κωστόπουλος είναι Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτήτων Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών (EIIPA)Υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός για πολλά χρόνια σε σταθμούς ιδιοκτησίας του.
Ήταν επίσης κριτής για δύο χρόνια του μουσικού διαγωνιστικού τηλεοπτικού προγράμματος Greek Idol Παρουσιάζει την εκπομπή Βράδυ με τον Πέτρο Κωστόπουλο, αρχικά στον Alpha το 2010, και σήμερα στον ΑΝΤ1. Παράλληλα είναι μέλος της επιτροπής στην εκπομπή Dancing On Ice του ίδιου τηλεοπτικού σταθμού.. Πτώχευση και ανάκαμψη
Από το 2011, η Ιmako αδυνατούσε να εξυπηρετήσει κανονικά την μισθοδοσία των υπαλλήλων της, εργαζόμενοι της οποίας έμειναν για αρκετούς μήνες απλήρωτοι..Τον Φεβρουάριο του 2012 η εταιρία Α&G PAPER, ζήτησε, για πρώτη φορά, από το δικαστήριο την συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της λόγω μεγάλων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εν λόγω επιχείρηση της τάξεως των 1.700.000 ευρώ. Στις 21 Φεβρουαρίου του 2012 έγινε κατάσχεση στα γραφεία της ΙΜΑΚΟ Ο Κωστόπουλος με κείμενό του έδωσε την δική του οπτική για τα γεγονότα, και δεσμεύτηκε να επιστρέψει. Τον Απρίλιο του 2012, ο Πέτρος Κωστόπουλος ανέλαβε καθήκοντα Chief Creative Officer στην εταιρεία ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, που αποτελεί τον επικοινωνιακό βραχίονα του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, ενώ ορίστηκε και Ειδικός Σύμβουλος του Alexander Holland, COO του Ομίλου. Η επιρροή του Κωστόπουλου
 Από τον Απρίλιο του 1987 και την εμφάνιση του περιοδικού ΚΛΙΚ, ο Πέτρος Κωστόπουλος ήταν αυτός που άνοιξε μία νέα αγορά και έφερε κάτι εντελώς καινούργιο στα ΜΜΕ.[20] Ήταν το πρώτο έντυπο μαζικής κυκλοφορίας που απενοχοποίησε το σεξ και ασχολούνταν μαζί του συνεχώς, ενώ προέβαλε για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά και ότι είχε να κάνει με «εναλλακτικό τρόπο ζωής, media, νυχτερινή ζωή, κλάμπινγκ, νεολαιίστικη αργκό, νέα δημοσιογραφία, ιδιωτική ραδιοφωνία», Στον Πέτρο Κωστόπουλο ασκήθηκε κριτική, πρώτα από τα κομματικά έντυπα της Αριστεράς και στη συνέχεια και από άλλους, ότι εισήγαγε το lifestyle στην Ελλάδα και τελικά το επέβαλε, επιδρώντας έτσι αρνητικά στην ελληνική κοινωνία.
 Ο ίδιος το αρνείται κατηγορηματικά: σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα το Φεβρουάριο του 2012, δήλωσε συγκεκριμένα: «Δυστυχώς, κουβαλούσα μέχρι πρόσφατα και βαριά ενοχικά μια αριστερόστροφη ιδεολογία που δεν μου επέτρεπε ούτε να χαρώ πολύ, ούτε να προμοτάρω χλιδοειδείς υπερβολές στην ύλη των περιοδικών μου. Δεν είμαι εγώ αυτός που αβαντάριζε το Καγιέν, το χρυσό ρολόι και το πρώτο τραπέζι-πίστα, πράγματα που τα έχω ξεσκίσει στο κράξιμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου