Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΦΥΣΗ & ΥΓΕΙΑ. Μας ενημερωνει ο βοτανολογος Νιωτης. TO ΤΡΙΦΥΛΛΙ

Τριφύλλι (Trifolium pratense) Τριφύλλι του λιβαδιου  Ψυχανθών (Papillionaceae). Πρόκειται γιά τό κοινό τριφύλλι, που νεώτερες έρευνες, του βρήκαν εξαιρετικές διαιτητικές, άλλα και θεραπευτικές ιδιότητες, πού φαίνονται σάν απίθανες, ότι δηλαδή, τό τριφύλλι θεραπεύει τόν... «Καρκίνο»
 Έμεις πιστεύουμε δτι κάτι θά κάνει και στήν τρομερή αυτή περίπτωση.
Όπως και αν έχει, το τριφύλλι μέ τά εξαιρετικά συστατικά του είναι γνωστό ότι άπό αρχαιότατης εποχής είναι ή εξαίρετη τροφή γιά τά δντα πού βόσκουν στά λιβάδια ή, πού τρώγουν αρκετό φρέσκο — και στεγνό — τριφύλλι.
Τά λαμπρά αποτελέσματα τέτοιας εκλεκτής τροφής είναι πολύ γνωστά, εκείνο, πού δεν ήταν άλλοτε γνωστό, είναι ή μεγάλη περιεκτικότητα του, σέ ωφελιμότατα συστατικά καί οί απροσδόκητες θεραπευτικές του ιδιότητες.
 Τό τριφύλλι, έκτος τών άλλων είναι εξαίρετο καθαριστικό του αίματος και δέν είναι απίθανο αυτή ή ιδιότητα του νά συντελή στή θεραπευτική του επίδραση μαζί με τή μεγάλη διαιτητική αξία του. Καλή χρήση του, γίνεται όταν τρώγονται τά άνθη του ώμά — άφου πλυθούν καλά —. Αλλά και ώς «τσάι» μέ ξερά άνθη του έχει νά προσφέρη πολλά.
 Αυτό είναι τό τριφύλλι, που στόν άνθρωπο παλαιότερα φαινόταν κάτι ξένο σ' αυτόν καί... ακατάλληλο. Και πολύ πιθανόν νά μην έχουν ακόμη άποκαλυφθεί δλες οί αξιοθαύμαστες ιδιότητες του.
Τριφύλλι (Trifolium pratense)

3 σχόλια:

  1. Θεραπευτικές ιδιότητες και ενδείξεις:


    Το βότανο είναι γαλακτογόνο, αντιδιαβητικό, διουρητικό και εφιδρωτικό.


    Είναι ένα από τα πολλά βότανα που μειώνουν το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα. Αυτό το επιτυγχάνει μεγεθύνοντας τα νησίδια του Λάνγκερχανς στο πάγκρεας που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή ινσουλίνης. Έτσι ενδείκνυται για τη θεραπεία του σακχαρώδους διαβήτη. Ωστόσο η χρήση του δεν πρέπει να αντικαταστήσει την θεραπεία ινσουλίνης και πρέπει να γίνεται κάτω από την επίβλεψη ειδικού. Είναι ισχυρό γαλακταγωγό και διεγείρει την παραγωγή και ροή του γάλακτος. Σε μερικές περιπτώσεις αυτή η αύξηση μπορεί να φτάσει μέχρι το 50%. Μπορεί επίσης να ενισχύσει την ανάπτυξη των μαστικών αδένων. Συνδυαζόμενο με άλλα βότανα όπως το μάραθο, το άνηθο, η τριγωνέλλα και το γαϊδουράγκαθο, αυξάνει την ροή του γάλακτος.


    Παρασκευή και δοσολογία:


    Για την αύξηση του γάλακτος στις λεχώνες παρασκευάζεται ως έγχυμα. Χρησιμοποιούμε 10 με 20 γραμμάρια αποξηραμένου βοτάνου για ένα λίτρο βραστό νερό. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 15 λεπτά. Το ρόφημα αυτό το πίνουμε δύο φορές την ημέρα. Η θεραπεία γίνεται για 8 ημέρες, διακόπτεται μία εβδομάδα και η θεραπεία επαναλαμβάνεται για 8 ημέρες ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γενικα φιλε Νιωτη ολα τα βοτανα ειναι κατα του του καρκινου των κυτταρων μας και δεν το γνωριζει ο κοσμος. Πρεπει να το μαθει και καλα κανεις και μας ενημερωνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν και θρυλοσ για τουσ ακατανομαστους γραφεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή