Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Εκδηλώσεις για την νανοτεχνολογία στη Θεσσαλονίκη

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί τη ΝΑΝΟΤΕΧNOLOGY 2012, ένα σύνολο διεθνών επιστημονικών, τεχνολογικών και επιχειρηματικών εκδηλώσεων που συνδιοργανώνουν το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του Α.Π.Θ. και η HELEXPO Α.Ε. στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στις 30 Ιουνίου – 7 Ιουλίου 2012.

Η φετινή διοργάνωση, που πραγματοποιείται σε συνέχεια της επιτυχίας της NANOTEXNOLOGY 2011 που είχε συγκεντρώσει περισσότερες από 600 παρουσιάσεις και 2.000 ειδικούς επιστήμονες, ερευνητές και επαγγελματίες, υλοποιείται με την υποστήριξη της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και άλλων ελληνικών και ξένων οργανισμών, και φέρει την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας Δια βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων. Η διοργάνωση περιλαμβάνει:

NΑΝΟΤΕΧNOLOGY 2012 Expo - 2η Διεθνής Έκθεσης για τις Nανοτεχνολογίες και τα Οργανικά Ηλεκτρονικά (2-6 Ιουλίου)

Η ΝΑΝΟΤΕΧNOLOGY 2012 Expo προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία συνάντησης με την Τεχνολογία και τη Βιομηχανία της Νανοτεχνολογίας κυρίως από την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, όπως εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Νανοτεχνολογίας, των Οργανικών Ηλεκτρονικών και των εφαρμογών τους, ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τα αποτελέσματα της έρευνας τους, κλπ. Οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν όλο το φάσμα των τεχνολογιών αιχμής που βασίζεται στις νανοτεχνολογίες, καθώς επίσης καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που προκύπτουν από την αξιοποίηση τους. (www.nanotexnology.com)

ISFOE-12 - 5ο Διεθνές Συμπόσιο για τα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά (2-5 Ιουλίου)

Το ISFOE-12 είναι ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια διεθνώς στην επιστήμη και τεχνολογία των Εύκαμπτων Οργανικών Ηλεκτρονικών. Ο σκοπός του ISFOE είναι να φέρει κοντά επιστήμονες και μηχανικούς οι οποίοι ασχολούνται με την έρευνα, ανάπτυξη και κατασκευή των Εύκαμπτων Οργανικών Ηλεκτρονικών με εφαρμογές στην ενέργεια, το φωτισμό, κλπ. (http://isfoe.physics.auth.gr)

NN12 - 9ο Διεθνές Συνέδριο για τις Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες (3-6 Ιουλίου)

Το Διεθνώς αναγνωρισμένο συνέδριο NN12 αποτελεί την ετήσια συνάντηση των επιστημόνων, ερευνητών, μηχανικών και των εταιρειών που ειδικεύονται και ενδιαφέρονται στα νέα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα που προκύπτουν από την περιοχή των Ν&Ν και καλύπτουν τα ηλεκτρονικά, την ενέργεια, το περιβάλλον, την υγεία, τις μεταφορές, την ασφάλεια, την εκπαίδευση κλπ. (http://nnconf.physics.auth.gr)

ISSON12 - 6ο Διεθνές Θερινό Σχολείο για τις Νανοεπιστήμες & Νανοτεχνολογίες, τα Οργανικά Ηλετρονικά και τη Νανοϊατρική (30 Ιουνίου-7 Ιουλίου).

Το ISSON12 στοχεύει στην εκπαίδευση νέων ερευνητών, αποφοίτων ΑΕΙ και στελεχών ερευνητικών και παραγωγικών φορέων στους τομείς των Νανοτεχνολογιών, Οργανικών Ηλεκτρονικών και Νανοϊατρικής. (http://nnconf.physics.auth.gr/isson.html)

www.ofono.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου