Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΕΛΛΑΔΑ Συνεργασία του Διεθνούς Πανεπιστημίου με το Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης»

attached_image0.jpgΧωρίς καμία μίσθωση για 25 χρόνια παραχώρησε στο Διεθνές Πανεπιστήμιο που εδρεύει στη Βόρεια Ελλάδα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου τρία τμήματα από το αγρόκτημα Θέρμης στην Θεσσαλονίκη και τα δυο κτίρια στα οποία στεγάζεται μέχρι σήμερα το ίδρυμα. Το Διεθνές Πανεπιστήμιο λειτουργεί στην περιοχή αυτή απο το 2008, καταβάλλοντας μισθώματα στην Πολιτεία. Σε ανταπόδοση το Διεθνές Πανεπιστήμιο θα παρέχει κάθε έτος 15 συνολικά υποτροφίες για δωρεάν παρακολούθηση μεταπτυχιακών προγραμμάτων σε υπαλλήλους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και των εποπτευόμενων φορέων του αλλά και στους εργαζόμενους στους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Η ανακοίνωση έγινε παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων Ν. Φίλη και της αναπληρώτριας υπουργού Σ. Αναγνωστοπούλου.
 Ο κ. Φίλης τόνισε κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του: «Η παραχώρηση του ακινητού απο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σηματοδοτεί την έμπρακτη υποστήριξη της Κυβέρνησης στη συνέχιση της λειτουργίας και της περαιτέρω ανάπτυξης του Διεθνούς Πανεπιστημίου. Η 25ετής διάρκεια παραχώρησης καταδεικνύει την πεποίθηση μας ότι το Διεθνές Πανεπιστήμιο θα συνεχίσει σε βάθος χρόνου.» Στη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε το πλάνο βιωσιμότητας του πανεπιστημίου με βάση τα υπάρχοντα οικονομικά στοιχεία και δεδομένα, τόσο στο κομμάτι της κρατικής επιχορήγησης όσο και στα έσοδα που προέρχονται από τα δίδακτρα των φοιτητών. Από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν προκύπτει ότι, το ίδρυμα λειτουργεί με επιτυχία, με τη χρηματοδότησή του να καλύπτεται από τα δίδακτρα που χρεώνει στους διεθνείς φοιτητές του να υπερβαίνει το 60% του συνολικού λειτουργικού κόστους του.
 Στη συνεργασία του Διεθνούς Πανεπιστημίου με το Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» αναφέρθηκε μιλώντας στην εκδήλωση ο δρ Αντώνης Παπαδημητρίου, πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Ωνάση και πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Ακόμη ανακοινώθηκε η λειτουργία νέου μεταπτυχιακού προγράμματος στην Αγροτική Παραγωγή με εξαγωγικό προσανατολισμό που θα ξεκινήσει το 2017. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι! Aποστολή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου