Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ΔΙΕΘΝΗ. Ομπάμα καλεί Κογκρέσο να εγκρίνει επιδρομές κατά του Χαλιφάτου!...

Ομπάμα καλεί Κογκρέσο να εγκρίνει επιδρομές κατά του ΧαλιφάτουΑίτημα για έγκριση χρήσης στρατιωτικών μέσων κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου έστειλε στο Κογκρέσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Σε δηλώσεις που έκανε το βράδυ της Τετάρτης πλαισιωμένος από τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν και τον υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι, ο Ομπάμα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Χαλιφάτο θα ηττηθεί. Βάσει της πρότασης, θα τεθει ως χρονικό όριο των επιχειρήσεων αυτών τα τρία χρόνια και θα απαγορευτεί η χρήση αμερικανικών στρατευμάτων σε «διαρκείς επιθετικές χερσαίες μάχες»,
 είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, τονίζοντας ότι οι νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις δεν θα θυμίζουν σε τίποτα τον πόλεμο στο Ιράκ και θα διεξαχθούν αποκλειστικά από ειδικές δυνάμεις. «Η συμμαχία μας είναι ισχυρή, οι στόχοι μας δίκαιοι και θα επιτύχουμε», δήλωσε ο Μπάρακ Ομπάμα.
 Η πρόταση θα πρέπει να εγκριθεί και από τη Γερουσία και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και αναμένεται ότι θα προκαλέσει σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών αντιπροσώπων. Οι Δημοκρατικοί εμφανίζονται επιφυλακτικοί απέναντι σε έναν νέο πόλεμο στη Μέση Ανατολή, ενώ πολλοί Ρεπουμπλικανοί ζητούν να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα εναντίον των τζιχαντιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου