Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

ΔΙΕΘΝΗ. Άνδρας δολοφόνησε δύο φρουρούς έξω από το προεδρικό μέγαρο του Σουδάν!...

05749E879CAF695F2CD381F0F413148B.jpgΌπως δήλωσε προεδρικός εκπρόσωπος, ο δράστης έμοιαζε να είναι ψυχολογικά ασταθής πριν την επίθεση. Έπεσε νεκρός από πυρά άλλων σκοπών αφού τραυμάτισε θανάσιμα τους δύο συναδέλφους τους.
 Νεκροί από τις μαχαιριές ενός άνδρα έπεσαν δύο φρουροί που περιπολούσαν έξω από το προεδρικό μέγαρο του Σουδάν, στην πρωτεύουσα Χαρτούμ. Στη συνέχεια, ο δράστης άρπαξε το όπλο ενός εκ δύο θυμάτων του πριν πέσει νεκρός από τα πυρά άλλων σκοπών, όπως δήλωσε προεδρικός εκπρόσωπος. Προσέθεσε πως ο δράστης έμοιαζε να είναι ψυχολογικά ασταθής. Τα αίτια της επίθεσης δεν έχουν αποσαφηνιστεί. Ο πρόεδρος Ομάρ αλ-Μπασίρ δεν βρισκόταν στο προεδρικό παλάτι την ώρα της επίθεσης.
 Ο κ. αλ-Μπασίρ κατέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα το 1989 και τον Οκτώβριο ανακοίνωσε πως σκοπεύει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία στις εκλογές του 2015. Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, το οποίο δεν αναγνωρίζεται από το Σουδάν, έχει ασκήσει δίωξη κατά του κ. αλ-Μπασίρ για γενοκτονία για τη σφαγή στην περιοχή της Νταρφούρ. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου