Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Ηττα για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ απο τον ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ στη ΛΕΩΦΟΡΟ...

Το 500ο ματς του Παναθηναϊκού στο "Απόστολος Νικολαΐδης" δεν συνδυάστηκε με νίκη, αφού ο τυχερός Πανθρακικός με δύο γκολ σε δύο ευκαιρίες, επικράτησε 1-2. Ήττα στη Λεωφόρο μετά από έντεκα χρόνια. Οι Ζεκίνια (18') και Ρομέου (75') πέτυχαν τα γκολ των φιλοξενούμενων, ενώ ο Φιγκερόα (67') ισοφάρισε προσωρινά για τους γηπεδούχους. Ότι μπορούσε να πάει στραβά για τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Κυριακής στο "Απόστολος Νικολαΐδης", πήγε... Σε ένα ματς που το έλεγχε σε όλη τη διάρκεια του, που ο Πανθρακικός ουσιαστικά απείλησε σε δύο ευκαιρίες, δέχτηκε δύο γκολ από δικά του λάθη και ολιγωρίες και ηττήθηκε 1-2.
 Τουλάχιστον, στο σφύριγμα της λήξης, οι 10.000 οπαδοί χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές και έδειξαν ότι η δυνατή σχέση που έχει σφυρηλατηθεί, θα διατηρηθεί και θα ωφελήσει το σύλλογο σε μία δύσκολη χρονιά που θα έχει διακυμάνσεις. Από την αρχή ο Παναθηναϊκός άρχισε επιθετικά και στα πρώτα δευτερόλεπτα ο Κλωναρίδης πλάσαρε στην περιοχή, αλλά μπλόκαρε ο Σέρεμετ. Στο 7’ ο ίδιος παίκτης γύρισε τη μπάλα, αλλά ο Μπεργκ υπό την πίεση του Μίκουλιτς δεν πλάσαρε σωστά. Στο 11’, ο Μαρινάκης μπήκε στην περιοχή, βρήκε τον Κλωναρίδη, όμως αυτός έκανε κακό κοντρόλ. Ο Πράνιτς εκτέλεσε ένα κόρνερ από αριστερά στο 17’, στο δεύτερο δοκάρι ο Μαρινάκης έκανε την κεφαλιά αφύλακτος αλλά αστόχησε. Ωστόσο, ο Πανθρακικός «χτύπησε» στην κόντρα στο 18’, όταν ο Ντιόγκο έκανε την κεφαλιά, ο Ζεκίνια ανενόχλητος έκανε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο. Ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να απαντήσει αμέσως, αλλά το σουτ του Ζέκα μετά την τρομερή τρίπλα στους Μίκουλιτς και Παπαγεωργίου, απέκρουσε ο Σέρεμετ. Στο 23’ ο Μαρινάκης σέντραρε αλλά ο Ατζαγκούν δεν έπιασε καλά την κεφαλιά. Οι Θρακιώτες ήταν επικίνδυνοι στην κόντρα και ο Ρομέου σούταρε συρτά στο 26’, όμως ο Καπίνο απέκρουσε.
 Ο ρυθμός έπεσε για μερικά λεπτά και πέρασε ένα δεκάλεπτο μέχρι να απειλήσει ξανά. Ο Πράνιτς σούταρε με φάλτσο και ο Σέρεμετ απέκρουσε δύσκολα. Η εξέδρα «αγρίεψε» γιατί οι παίκτες του Πανθρακικού έπεφταν χωρίς λόγο, αλλά οι πράσινοι δεν τσίμπαγαν για το φερ πλέι… Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να διατηρήσουν το 0-1 στο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός άρχισε το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές και μόλις στο 46’, ένα χλιαρό σουτ του Μπεργκ κατέληξε στην αγκαλιά του Σέρεμετ. Στο 49’ ο Πανθρακικός έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία, όταν ο Κάσας βρέθηκε αφύλακτος μπροστά από τον Καπίνο, αλλά πλάσαρε στο δοκάρι και ο Ατζαγκούν, ο οποίος πρόλαβε, απομάκρυνε. Η νευρικότητα του Παναθηναϊκού διατηρήθηκε και στο 53’, ο Ζεκίνια σούταρε μέσα στην περιοχή, αλλά αστόχησε. Ενδιάμεσα, ο Φιγκερόα είχε αντικαταστήσει τον Ατζαγκούν και πήγε δίπλα στον Μπεργκ. Η επόμενη κίνηση του Αναστασίου ήταν η είσοδος του Ντίνα στο 60’, αντί του Κλωναρίδη. Στο 63’ έγινε η φάση του αγώνα…
Ο Τριανταφυλλόπουλος σούταρε από κοντινή απόσταση, ο Σέρεμετ απέκρουσε εντυπωσιακά και στο ριμπάουντ, ο Μαρινάκης ανατράπηκε από τον Μίκουλιτς. Αρχικά, ο Κουκουλάκης έδειξε το πέναλτι, αλλά με υπόδειξη του επόπτη, σημείωσε τον ανατραπέντα πράσινο σε ένα ανύπαρκτο οφσάιντ… Το γήπεδο πήρε «φωτιά» και στο 68’, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε! Από τον πεσμένο Μπεργκ, η μπάλα έφτασε στον Φιγκερόα και αυτός με «εκτέλεση» σκόραρε! Δύο λεπτά αργότερα, ο Πανθρακικός βγήκε ξανά στην κόντρα, όμως ο Καπίνο μπλόκαρε το σουτ του Κάσας. Τελικά, το κατάφερε στο 75’, όταν ο Κάσας εκτέλεσε το φάουλ, ο Νάνο έχασε τον Ρομέου και αυτός αξιοποίησε την κακή έξοδο του Καπίνο και σκόραρε με κεφαλιά. Στο 80’, ο Μπεργκ σούταρε με δύναμη, η μπάλα κόντραρε στον Έμποου και κατέληξε χιλιοστά άουτ. Μετά από ένα λεπτό, ο Αμπεϊντ πήρε τη θέση του Μαρινάκη, στην τελευταία πράσινη αλλαγή. Παρ’ όλες τις προσπάθειες των πράσινων όμως, τίποτα δεν άλλαξε στα επόμενα λεπτά.
 ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης (Ηρακλείου) ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος - Λαδάκης, Σέρεμετ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
(Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Κλωναρίδης (61' Ντίνας), Μαρινάκης (82' Αμπέιντ), Νάνο, Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Ατζαγκούν (51' Φιγκερόα), Ζέκα, Μπεργκ. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
 (Άκης Μάντζιος): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ντιόγκο, Μίκουλιτς, Εμπόου, Σαρακατσάνος, Λαδάκης, Μπαϊκαρά (92' Καθάριος), Ρομέου, Κάσες (86' Χρήστου), Ζεκίνια (79' Χασομέρης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου