Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Τα σχέδια της ΕΛ.ΑΣ για τις διαδηλώσεις

Έρχονται νέοι φράκτες- τέλος οι χειροβομβίδες κρότου λάμψης

Σε νέες μεθόδους και σε ενίσχυση των μέσων αντιμετώπισης των διαδηλώσεων προχωρά άμεσα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενόψει του «θερμού» χειμώνα που αναμένεται.

Οι επιτελείς της Κατεχάκη, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, αποφάσισαν σε σύσκεψη που έγινε πριν από λίγες ημέρες, την απόκτηση όσο το δυνατόν γρηγορότερα δύο ακόμη σιδερένιων φρακτών, πανομοιότυπων με το φράκτη που ορθώθηκε στη Βασιλίσσης Σοφίας, απέναντι στους Αγανακτισμένους στις τελευταίες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τους.

Ακόμη, στα σκαριά βρίσκεται η προμήθεια μίας ακόμη αύρας εκτόξευσης νερού, έτσι ώστε να μαζί με τη μοναδική υπάρχουσα (τον «Αίαντα») να μπορούν να δράσουν αν χρειαστεί ως «δίδυμο», δηλαδή συντονισμένα για τη διάλυση μεγάλων συγκεντρώσεων.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ακόμα να καταργηθεί από τους άνδρες των ΜΑΤ η χρήση των χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου, που έχασε τελείως την ακοή του.

Παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα, η αστυνομία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τα «κλασικά» μέσα αντιμετώπισης των ακραίων διαδηλωτών με «κορωνίδα» τα δακρυγόνα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν καταργούνται.

www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου