Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Συνελήφθη ο αδελφός του αρχιμαφιόζου της Κόζα Νόστρα

Οι ιταλικές αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα τη σύλληψη του Γκαετάνο Ριίνα, του νονού της μαφίας του Κορλεόνε στη Σικελία, έπειτα από έρευνες τριών ετών. Ο Γκαετάνο Ριίνα είναι αδελφός του αρχινονού της Κόζα Νόστρα, Τότο Ριίνα, που έχει καταδικαστεί σε βαριές ποινές φυλάκισης ως «εγκέφαλος» πολυάριθμων δολοφονιών.

Ο Γκαετάνο Ριίνα συνελήφθη στη Ματζάρα ντελ Βάλο, όπου ζούσε και από όπου συνέχιζε πιθανότατα να ελέγχει τις δραστηριότητες της μαφίας. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον Γκαετάνο Ριίνα και ακόμη τρεις συλληφθέντες είναι υπεξαίρεση και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Η Ιταλική Αστυνομία θεωρεί ότι η φατρία αυτή συνεχίζει να διαδραματίζει «κεντρικό ρόλο» στις δραστηριότητες της μαφίας της Σικελίας, παρά τις πολλαπλές συλλήψεις των τελευταίων δεκαετιών που την έχουν αποδυναμώσει. Ο Τότο Ριίνα ή «Τότο ο κοντός» - όπως είναι γνωστός στην πιάτσα - συνελήφθη το 1993. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ΄80 και στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, ο Ριίνα και η οικογένειά του, οι «Κορλεονέζοι» είχαν εξαπολύσει βίαιη εκστρατεία κατά των αντιπάλων φατριών της μαφίας και του ιταλικού κράτους.

www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου