Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Ναυτική περιπέτεια τουριστών στην Ιεράπετρα

Ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, έμεινε σήμερα το Θ/Γ σκάφος «SPIRIT OF FREEDOM» σημαίας Γερμανίας, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 30 ν.μ. νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.
Κατόπιν ενεργειών του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν πλωτό περιπολικό της Λιμενικής Αρχής και το παραπλέον Μ/Τ «NIYAZI-S» σημαίας Τουρκίας, το οποίο ρυμούλκησε το Θ/Γ σκάφος μέχρι τη θαλάσσια περιοχή 2ν.μ. νότια του λιμένα της Ιεράπετρας, ενώ παρέλαβε με ασφάλεια τους δύο επιβάτες.
Στη συνέχεια, για συνδρομή έσπευσε το Α/Κ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΡΥΣΗ» Ν. Ιεράπετρας 06, που παρέλαβε το Θ/Γ για να ολοκληρώσει τη ρυμούλκηση στην Ιεράπετρα, ενώ οι 2 επιβαίνοντες μετεπιβιβάσθηκαν στο πλωτό περιπολικό, που τους μετέφερε στο ίδιο λιμάνι.

Το Μ/Τ «NIYAZI-S», αφού αποδεσμεύθηκε με εντολή του ΥΠΤΠ/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ./ΕΚΣΕΔ, συνέχισε το ταξίδι του για τους Καλούς Λιμένες.
Από το Υπολιμεναρχείο της Ιεράπετρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομισθεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου