Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Επισκέφθηκε την Κέρκυρα ο Γ. Διαμαντίδης

Τα αιτήματα και τα προβλήματα των παραγόντων του τουρισμού, της αλιείας αλλά και των συλλόγων του νησιού άκουσε χθες ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κέρκυρα.
Ο υπουργός είχε συζήτηση και με το Δήμαρχο Παξών Σπύρο Μπογδάνο, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Διαμαντίδη να τεθεί ως προτεραιότητα η λειτουργία μονάδας αφαλάτωσης για να επιλυθεί το υδρευτικό πρόβλημα του νησιού.
Τόσο για τα θέματα της ακτοπλοΐας όσο και την ύδρευσης των νησιών ο κ. Διαμαντίδης τόνισε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται ολοκληρωμένες πολιτικές και λύσεις, ενώ όσον αφορά στο θέμα των αφαλατώσεων και της ύδρευσης των νησιών σημείωσε ότι θα υπάρξει συνεργασία με την.

Στη συνέχεια ο υπουργός επισκέφθηκε από τα Διαπόντια Νησιά την Ερεικούσσα όπου ανέλαβε τη δέσμευση για τη δρομολόγηση λύσης στο λιμάνι τους.
Σημειώνεται ότι τα Διαπόντια Νησιά είναι ένα νησιωτικό σύμπλεγμα 11 νησιών, που αποτελείται από τρία μεγαλύτερα νησιά και μερικές άλλες νησίδες βόρεια-βορειοδυτικά της Κέρκυρας σε απόσταση 9-20 χλμ. από αυτήν.

www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου