Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Θα αυξηθούν οι εκατομμυριούχοι!

Κατά 4% θα αυξηθούν οι εκατομμυριούχοι του πλανήτη ως το τέλος του 2011, ενώ λόγω και της οικονομικής κρίσης, οι “κροίσοι” αναζητούν πλέον πιο ασφαλή καταφύγια.

Η αύξηση της γεωπολιτικής αστάθειας, η αναταραχή στον αραβικό κόσμο, η άνοδος του πληθωρισμού και των επιτοκίων και φυσικά η παγκόσμια οικονομική κρίση, οδηγούν τους διαχειριστές του πλούτου των 15,8 εκατομμυρίων, που αποτελούν το κλαμπ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, με συνολική περιουσία περί τα 40 τρισ. δολάρια, στην αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στην εφημερίδα “Το Βήμα” και διεξήχθη από διεθνείς εταιρείες συμβούλων, οι πλούσιοι επιδιώκουν τη διασπορά του επενδυτικού κινδύνου και το χαρτοφυλάκιο τους περιλαμβάνει από μετοχές, ακίνητα, παράγωγα και χρυσό ως αγροτικά εμπορεύματα, ρευστά διαθέσιμα και συλλογές έργων τέχνης.

Ταυτόχρονα οι εκατομμυριούχοι του πλανήτη εκτιμάται ότι ως το τέλος του 2011 θα αυξηθούν εκ νέου κατά 4% φτάνοντας τα 15,8 εκατομμύρια, ενώ η συνολική αξία της περιουσίας των εκατομμυριούχων σημείωσε αύξηση τόσο σε Ευρώπη και Ασία αλλά και Λατινική Αμερική και Μέση Ανατολή.

Επιπλέον, εκτός από τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, ως χρηματοοικονομικά κέντρα την επόμενη δεκαετία, θα αναδειχθούν και αναδυόμενες αγορές όπως της Βομβάης, της Σαγκάης, και του Σάο Πάολο.

www.cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου