Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ένα PC για τον παππού και τη γιαγιά

Μπορεί το βασικό target group της τεχνολογίας να είναι οι νέοι άνθρωποι, όμως σε ένα κόσμο που γίνεται ολοένα και πιο ηλεκτρονικός, κάποιες εταιρείες φροντίζουν και για τα άτομα της τρίτης ηλικίας.
Μετά λοιπόν από τα κινητά με τα απλά μενού και τα μεγάλα κουμπιά, το KiWi PC είναι ένα Linux PC σχεδιασμένο για ανθρώπους που δεν έχουν – ούτε τους ενδιαφέρει να αποκτήσουν – εξοικείωση με την τεχνολογία.
Οι δημιουργοί του Kiwi PC βρίσκονται επίσης πίσω από το PeeWee PC για παιδιά, συνεπώς έχουν εμπειρία στη δημιουργία υπολογιστή για συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα πληθυσμού. Το KiWi PC διαθέτει επεξεργαστή Atom D510, 2 GB μνήμης RAM, 250GB σκληρό δίσκο, οθόνη 19 ιντσών και τρέχει μια τροποποιημένη έκδοση του Ubuntu. Επίσης στην τιμή περιλαμβάνεται το εικονιζόμενο πληκτρολόγιο με τα χρωματιστά πλήκτρα.
Στο λειτουργικό υπάρχει ένα “Me Menu” το οποίο δίνει πρόσβαση σε συχνά χρησιμοποιούμενες ιστοσελίδες και εφαρμογές, ενώ τα εικονίδια και οι γραμματοσειρές είναι μεγαλύτερες σε μέγεθος, για τα άτομα με προβλήματα όρασης. Υπάρχει επίσης ένα software hub που κάνει απλούστερο το download και την εγκατάσταση προγραμμάτων στο linux – η τουλάχιστον έτσι ελπίζουν τα εγγόνια, για να μην δέχονται συνεχώς τηλεφωνήματα για να “φτιάξουν” τον υπολογιστη του παππού ή της γιαγιάς.
Η τιμή του υπολογιστή στην Αμερική θα είναι 499 δολάρια. Στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε αν θα έρθει, για να το στείλουμε στον παππού στη στάνη.

www.secnews.gr

2 σχόλια:

  1. όταν έρθει θα στείλω ένα στην μαμά μου Σταυρούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμένα μ' αρέσει το πληκτρολόγιό του. ΄Εχει πολλά χρώματα.

    ΄Εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή