Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Τι τρώμε;...






"ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ"








Υλικά
1 κιλό μύδια
1 κρεμμύδι μέτριο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 ποτήρι άσπρο κρασί
2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο(προτιμήστε ΤΟΡ)
2 μεγάλες πράσινες πιπεριές σε ροδέλες(ή χρωματιστές
για να δώσετε περισσότερο χρώμα στο πιάτο)
1 1/2 φλυτζανάκι του ελ.καφέ ελαιόλαδο
ρίγανη,πιπέρι
φρεσκοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΛΑΤΙ

Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα μύδια,τρίβουμε τα
κελύφη τους με βουρτσάκι και αφαιρούμε τα γένια.
Τα βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν.
Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας(τα σκόρδα τα αφήνουμε ολόκληρα).
Βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί
και ρίχνουμε τις πιπεριές τα κρεμμύδια και το σκόρδο
να σοταριστούν καλά.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μύδια και ανακατεύουμε
καλά για να ζεσταθούν όλα πολύ καλά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί λίγο
προσθέτουμε το ξύδι τη ρίγανη και το πιπέρι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε
μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη από τα μύδια.
Μόλις ανοίξουν αποσύρουμε από τη φωτιά!
Όση ώρα μαγειρεύουμε το φαγητό δεν ανακατεύουμε
με κουτάλι.
ΟΣΑ ΜΥΔΙΑ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΠΕΤΑΜΕ!!!!
Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.


ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ με ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ

Η πιο τραγανή εκδοχή του κολοκυθιού!!!
Υλικά
2 κολοκυθάκια
1 σουρωτή (250 ml.)
3/4 κούπας αλεύρι
αλάτι

Εκτέλεση
Κόβουμε τα κολοκυθάκια λεπτές ροδέλες και τα αλατίζουμε.
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε την σουρωτή με το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Αν είναι πολύ πηκτό βάζουμε λίγη σουρωτή ακόμη.Το μείγμα πρέπει να γίνει λίγο πιο αραιό από το μείγμα για λουκουμάδες.
Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια μέσα στο κουρκούτι και τα ανακατεύουμε να πάει παντού.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι αρκετό λάδι να κάψει και ρίχνουμε μια μια τις ροδέλες μέχρι να ροδίσουν και τις γυρίζουμε να ροδίσουν από την άλλη.
Τις σερβίρουμε συνήθως με τζατζίκι.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!

4 σχόλια:

  1. Goodmorning my friend!!! We welcome you and we're going to visit your blog.
    Δε μου λες, ελληνικά μπορούμε να γράφουμε εκεί; Καθότι απ' ό,τι είδα στο προφίλ σου ΄Ελληνας ή Ελληνίδα είσαι.
    Καλημέρα λοιπόν και καλά να περνάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φώτηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη!!! Πεινάω!!!! Αλλά μην το μάθει ο Νιώτης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα καλη σαρακοστη σεολους!Δοκιμαστε και μυδια τιγανιτα σε κουρκουτι.Τελειο μεζεδακι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Νανά, καλή σαρακοστή και σε σένα. Ναι, τα μύδια με κουρκούτι είναι τέλεια. Καλά να περάσεις σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή