Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Ενταση σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ζωόφιλων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη φιλοζωικών και ανεξάρτητων οργανώσεων έξω από το κτίριο της Expo Athens, όπου πραγματοποιείται η 1η Διεθνής Έκθεση Γούνας.
Μικροεντάσεις προκλήθηκαν όταν οι διαδηλωτές εμπόδισαν την είσοδο συμμετεχόντων στο χώρο της έκθεσης, ωστόσο τα πράγματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.
"Είναι πρωτόγνωρη και προκλητική κίνηση η διοργάνωση, εν μέσω οικονομικής κρίσης, μιας τέτοιας έκθεσης", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ρίτσα Ανεστοπούλου, μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων.
"Επιτιθέμεθα ενάντια στο μεγαλύτερο σύμβολο της ανθρώπινης ματαιοδοξίας", ανέφερε η πρόεδρος του Ζωοφιλικού Συλλόγου Βουλιαγμένης Τίνα Κασιδόκωστα.
Εκπροσωπώντας τη "Δημοκρατική Αριστερά" ο Θέμης Δημητρακόπουλος, συντονιστής του τομέα πράσινης πολιτικής και οικολογίας και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, τόνισε: "Ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες η παραγωγή γούνας περιορίζεται ή καταργείται, η Ελλάδα αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο εμπορίας γούνας στον κόσμο", ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει εναλλακτικά προγράμματα για τη στροφή σε ήπιες μορφές οικονομικής ανάπτυξης, όπως ο οικοτουρισμός και οι βιολογικές καλλιέργειες.
Εκτιμάται ότι για το εμπόριο γούνας θανατώνονται ετησίως περί τα 50 εκατ. ζώα παγκοσμίως.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου