Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Πρόστιμα εκατομμυρίων στους “χαμηλόμισθους” γιατρούς του Κολωνακίου

Πρόστιμο 3.7 εκατ. ευρώ επέβαλε η αρμόδια Διεύθυνση του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών σε καρδιοχειρουργό, που δήλωνε ετήσιο εισόδημα 35.000 ευρώ, ενώ στο λογαριασμό του βρέθηκε να έχει... 5.000.000 ευρώ.
Ακόμη, πρόστιμο 1,5 εκατ. ευρώ επεβλήθη σε οδοντίατρο στο Κολωνάκι, ο οποίος δήλωνε φορολογητέο εισόδημα, μόλις 25.000 ευρώ, ενώ στο λογαριασμό του βρέθηκαν 2.000.000 ευρώ.
Σύμφωνα με το “Βήμα” (25/03) τα σημειώματα του ΣΔΟΕ έχουν αποσταλεί και στους δύο γιατρούς, οι οποίοι και κλήθηκαν να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους.
Την ίδια ώρα, όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα προϊστάμενος της ελεγκτικής υπηρεσίας, στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκονται περίπου 200 γιατροί όλων των ειδικοτήτων και στις προσεχείς ημέρες θα κοινοποιηθούν και τα πρόστιμα, που τους έχουν επιβληθεί.
Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκαν γιατροί με τραπεζικούς λογαριασμούς 10 και πλέον εκατ. ευρώ, που δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις:
“Μείναμε έκπληκτοι μ΄ αυτά που αντικρίσαμε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των γιατρών που φοροδιαφεύγουν. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο, χρήμα έχει φοροδιαφύγει από ορισμένους γιατρούς”, δήλωσε ο προϊστάμενος της ελεγκτικής υπηρεσίας.
Ο ίδιος σημείωσε, ότι δεν έχουν επιβληθεί ακόμα όλα τα πρόστιμα, γιατί οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και ο έλεγχος λεπτομερής.

www.cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου