Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ

Την παραίτηση του από τη θέση του προέδρου του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) υπέβαλε στον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο το απόγευμα της Δευτέρας ο καθηγητής Παθολογίας κ. Γιώργος Σαρόγλου.
Ο καθηγητής επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους που δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει την θητεία του στο ΚΕΕΛΠΝΟ -λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι.
Ωστόσο, κατά πληροφορίες η επικείμενη ένταξη του ΚΕΕΛΠΝΟ στις ΔΕΚΟ που ισοδυναμεί με ριζική αλλαγή στο καθεστώς διαχείρισης και ελέγχου στον εποπτευόμενο από το υπουργείο Υγείας φορέα αποτέλεσε σημείο τριβής στις σχέσεις μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και του κ. Σαρόγλου.

Ο κ. Σαρόγλου προέτασσε τον επιστημονικό χαρακτήρα του ΚΕΕΛΠΝΟ και ζητούσε μετ’ επιτάσεως την εξαίρεσή του από τη σχετική ρύθμιση που αφορά φορείς και νπιδδ της κεντρικής διοίκησης, αίτημα που λέγεται ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας απέρριπτε κατηγορηματικά.
Σημειώνεται ότι ο κ. Σαρόγλου τοποθετήθηκε επικεφαλής στο ΚΕΕΛΠΝΟ τον Νοέμβριο του 2009 έπειτα από την αιφνίδια –για λόγους υγείας- παραίτηση του κ. Γιάννη Πιερουτσάκου, ο οποίος υπήρξε πρόεδρος του νευραλγικού αυτού υγειονομικού φορέα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Ο διορισμός του κ. Σαρόγλου είχε γίνει με συνοπτικές διαδικασίες κι εκτός της περίφημης διαδικασίας της επιλογής δημόσιων αξιωματούχων μέσω opengov «λόγω του κρίσιμου ρόλου που διαδραματίζει το Κέντρο στην αντιμετώπιση της πανδημίας της νέας γρίπης και εν’ όψει της επικείμενης έναρξης του εμβολιασμού» όπως εξηγούσε η πρώην υπουργός κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Μάλιστα, προβλεπόταν τρίμηνη θητεία του κ. Σαρόγλου η οποία ωστόσο ανανεώθηκε.

Ο κ. Σαρόγλου είναι καθηγητής Παθολογίας λοιμώξεων του Νοσηλευτικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και είχε διατελέσει πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ από το 2000 μέχρι το 2005.

PROTO THEMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου