"ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ"
6-8 μεγάλα πλοκάμια χταποδιού
1 κουτάκι ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κουτάκι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι- πιπέρι- ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
1 ξύλο κανέλλα
**********************************************************************************
ΜΗΛΟΠΙΤΑ
Η μηλόπιτα που σας παρουσιάζω για ακόμα μία φορά είναι μία παλιά συνταγή, πρωτότυπη και σίγουρα θα σας συναρπάσει.
100 γρ. ζάχαρη
Μισό πακέτο βούτυρο
1 αυγό, μόνο τον κρόκο
1 κουταλάκι μπέικιν
1 φλυτζάνι του καφέ γάλα
5 μήλα αφράτα
4 κρόκους αυγών
125 γρ. ζάχαρη
1 βανίλλια
125 γρ. αλεύρι
Χτυπώ σε σφιχτή μαρένγκα τα 5 ασπράδια, ρίχνω σιγά - σιγά και τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη βανίλλια και τέλος προσθέτω κοσκινίζοντας το αλεύρι. Ψήνω στους 170 βαθμούς για μία περίπου ώρα.
ΜΑΡΙΖΑ, ΜΑΙΡΗ, ΚΑΡΜΕΝ, ΕΦΗ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ, ΗΡΑ, ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΦΡΥΝΗ, ΛΙΑ, ΓΙΑΝΝΑ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ...ΓΙΑ ΣΑΣ
Υλικά
1 κιλό κρεμμυδάκια μικρά, καθαρισμένα (ολόκληρα)6-8 μεγάλα πλοκάμια χταποδιού
1 κουτάκι ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κουτάκι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι- πιπέρι- ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
1 ξύλο κανέλλα
Εκτέλεση
Βράζουμε το χταπόδι πολύ καλά. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα τρυπάμε σε διάφορα σημεία. Κατόπιν τα τηγανίζουμε για 10 λεπτά σε λάδι και τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε το χταπόδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το χυμό, τα κρεμμύδια, μισό ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη, τη δάφνη και την κανέλλα. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά περίπου, να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.**********************************************************************************
ΜΗΛΟΠΙΤΑ
Η μηλόπιτα που σας παρουσιάζω για ακόμα μία φορά είναι μία παλιά συνταγή, πρωτότυπη και σίγουρα θα σας συναρπάσει.
Υλικά
250 γρ. αλεύρι100 γρ. ζάχαρη
Μισό πακέτο βούτυρο
1 αυγό, μόνο τον κρόκο
1 κουταλάκι μπέικιν
1 φλυτζάνι του καφέ γάλα
5 μήλα αφράτα
Για τη μαρένγκα
4 ασπράδια αυγών συν ένα από το μείγμα της ζύμης4 κρόκους αυγών
125 γρ. ζάχαρη
1 βανίλλια
125 γρ. αλεύρι
Εκτέλεση
Ενώνω όλα τα υλικά της ζύμης και φτιάχνω μία ζύμη την οποία τυλίγω σε μία μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 10 λεπτά. Κατόπιν παίρνω ένα ταψί Νο 34 το αλευρώνω και το βουτυρώνω. Ανοίγω τη ζύμη τοποθετώντάς την ανάμεσα σε 2 πλαστικές μεμβράνες ή φύλλα λαδόκολλας, σε μέγεθος όσο η διάμετρος του ταψιού και λίγο παραπάνω για να καλύψω τα τοιχώματά του. Στη συνέχεια καθαρίζω και κόβω σε λεπτές φέτες τα μήλα τα οποία τοποθετώ κυκλικά σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.Χτυπώ σε σφιχτή μαρένγκα τα 5 ασπράδια, ρίχνω σιγά - σιγά και τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη βανίλλια και τέλος προσθέτω κοσκινίζοντας το αλεύρι. Ψήνω στους 170 βαθμούς για μία περίπου ώρα.
ΜΑΡΙΖΑ, ΜΑΙΡΗ, ΚΑΡΜΕΝ, ΕΦΗ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ, ΗΡΑ, ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΦΡΥΝΗ, ΛΙΑ, ΓΙΑΝΝΑ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ...ΓΙΑ ΣΑΣ
Φώτη τα χταπόδια τα έχω για την καθαρά δευτέρα και την μηλόπιτα θα την φτιάξω μπορεί να είναι καλύτερη από αυτήν που φτιάχνω στο μαγαζί Σταυρούλα
ΑπάντησηΔιαγραφήΒασικά το χταποδάκι το θέλω στα κάρβουνα. ΄Ομως κι αυτό το στιφάδο έχει κάτι το μαργιόλικο μέσα του. Καλή πρόταση. Κι η μηλόπιτα πολύ δροσιστική.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΠΟΥ ΦΑΓΗΤΟ ΕΙΣΤΕ ΜΕΣΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΟΡΙΤΣΙΑ.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ.
ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ
ΜΑΖΕΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ
ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΗΛΙΑΣ..