Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ανεβαίνουν η ανεργία και τα όρια συνταξιοδότησης στην Ισπανία

Σε επίπεδα υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών έφτασε η ανεργία στην Ισπανία στο 4ο τρίμηνο του 2010. Τα σχετικά στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν λίγο πριν τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που αναμένεται να επικυρώσει σχέδιο νόμου για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. 
Το ποσοστό των ανέργων έφτασε το 20,3% στους τρεις τελευταίους μήνες του έτους, παρουσιάζοντας αύξηση κατά μισή ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με το 3ο τρίμηνο της ίδιας χρονιάς. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών προσδιόριζαν την ανεργία στο 19,9%.
Η ανεργία στη χώρα βρίσκεται σε επίπεδα διπλάσια του μέσου όρου της ευρωζώνης, με περισσότερους από 4,6 εκατ. ανθρώπους να αναζητούν εργασία.
Στο μεταξύ για σήμερα το πρωί έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της ισπανικής κυβέρνησης, το οποίο θα επικυρώσει το σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας. Χθες το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με τα συνδικάτα στο πλαίσιο της οποίας οι εργαζόμενοι θα βγαίνουν στη σύνταξη σε ηλικία 67 ετών, αντί 65 που ισχύει σήμερα.

www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου