Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Μας ενημερωνει ο Βοτανολογος Νιωτης. ΥΠΟΦΑΕΣ

Ρώσοι και κινέζοι επιστήμονες το τοποθετούν στην πρώτη δεκάδα των πιο ισχυρών θεραπευτικών φυτών στον κόσμο.
Υποστηρίζουν ότι περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από τη φράουλα, το ακτινίδιο, το πορτοκάλι, την ντομάτα, το καρότο και τον κράταιγο.
 Επίσης, ότι η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε είναι υψηλότερη από εκείνη του σιταριού, του καλαμποκιού και της σόγιας και ότι οι φυτοστερόλες που περιέχει ξεπερνούν κατά πολύ εκείνες του ελαίου της σόγιας. Επιπλέον, έχει όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β και όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Και όχι μόνο αυτό. Προσφέρει στον οργανισμό ακόρεστα λιπαρά οξέα, όπως: ω-3, ω-6, ω-7 και ω-9.
Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή, αναλγητική και επουλωτική δράση. Για όλους αυτούς τους λόγους, χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής, ως συστατικό φαρμακευτικών και καλλυντικών σκευασμάτων, αλλά και ως αυτούσιο φαρμακευτικό σκεύασμα για πλήθος παθήσεων, ενώ από τους καρπούς του παρασκευάζονται χυμοί και μαρμελάδες.

18 σχόλια:

  1. πολυ καλο Νιωτη καποιοι λενε πως ειναι η τροφη των θεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καρμεν! με ενα ποτηρι καθε πρωι δεν θα εχεις προβληματα υγειας για μια ζωη!!φτανη? μα μην τρωτε καθε μερα κρεας.

      Διαγραφή
  2. ναι ειναι τρομερο βοτανο, ειναι το βοτανο των θεων!! το περνω 26 χρονια και ειμαι νεοτερος 15 χρονια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. •Το επίπεδο βιταμίνης C είναι περίπου 1000% πιο υψηλό από αυτό των πορτοκαλιών, γιαυτό χρησιμοποιείται και σε κρυολογήματα.
    •Σύμφωνα με Ρώσους και Κινέζους επιστήμονες, το Ιπποφαές περιέχει 190 βιοενεργά συστατικά από τα οποία 106 είναι στο έλαιο.
    •Περιέχει σίδηρο, χλωροφύλλη, λυκοπενιο, ζεαξανθίνη, ασταξανθίνη, β-καροτίνη, σελήνιο, χρώμιο, όλο το complex της βιταμίνης Β, και πλήθος άλλων συστατικών.
    •Περιέχει περισσότερα απο 15 υπέραντιοξειδωτικά, είναι η πιο πλούσια πηγή στον κόσμο.
    •Το έλαιο είναι η καλύτερη ενιαία πηγή που είναι γνωστή στον άνθρωπο για τη βιταμίνη Ε, την βιταμίνη C, τη βήτα-καροτίνη, τα ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα ουσιαστικά αμινοξέα και φλαβονοειδή.
    •Η περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε (δ-άλφα-tocopherol) είναι 200% υψηλότερο από το έλαιο σίτου, 900% υψηλότερο από το έλαιο καλαμποκιού και 3500% υψηλότερο από το έλαιο σόγιας. Το δ-α-tocopherol είναι η πιο ισχυρή μορφή βιταμινών Ε.
    •Περιέχει το β-σιτοστερόλ, που είναι 3000% πιο δυνατό στην διάσπαση των λιπών απο την χολίνη.
    •Περισσότερο από το ενενήντα τοις εκατό των συνολικών λιπαρών οξέων είναι ακόρεστα λιπαρά οξέα. Το έλαιο του Ιπποφαές περιέχει (17-20%) ωμέγα-3, (28-30%) ωμέγα-6, (36-40%) ωμέγα-9 και ωμέγα-7.
    •Το Ιπποφαές περιέχει όλα τα μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
    •Έχει εξαιρετική συγκέντρωση σε κάλιο. Το έλαιο του Ιπποφαές δεν περιέχει τα μέταλλα που είναι επιβλαβή στο σώμα.
    •Περιεχει όλα τα αμινοξέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aσφαλως ομως με τα βοτανα πρεπει να κανουμε και την αναλογη διατροφη. Δεν μπορει να τρως μια ολοκληρη κοτα και μετα να πινεις αφεψημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ετσι ειναι αγαπητε φιλε καλλιμαχε, σε ευχαριστω για το ωραιο θεμα που ανεβασες πιστευω να εχουμε συνεχεια με τα βοτανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και σε τι δόση το παίρνεις κανείς αυτό?είναι χάπι?
    τελευταια βλέπω μια έντονη πτώση καθε μέρα και καμια δέκαρια στο μαξιλάρι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εrotokrire υπαρχη και σε χαπι που ειναι για oσους ειναι με χρωνιεα προβληματα ασθενεις και σε βοτανο αφεψημα εγω το περνω σε βοτανο και το πινω σαν τσαι καθε πρωι το εχουν τα βιολογικα καταστηματα, να παρεις ενα σακουκαλι εχη περιπου 2,3 ευρω και να πεινης καθε πρωι να βαζεις μεσα και λιγο μελι,για ενα ποτηρι ιπποφαες να βαζεται περιπου 8 κοκκους ιπποφαες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!ΜΠΗΚΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ!
    Κ ΠΩΣ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ;Η ΤΟ ΛΕΤΕ ΚΑΠΟΥ Κ
    ΜΟΥ ΞΕΦΥΓΕ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. φιλε ΗΓΕΤΗ σαν τσαι το πινουμε αφεψημα βραζουμε το Νερο και βαζουμε 8 κοκκους Ιπποφαες για 5 λεπτα, για ενα ποτηρι για δυο ποτηρια 15 κοκκους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σου φιλε Ηγετη, καλως ορισες στο μπλογκ μας. Ειμαστε προθυμοι για συνεργασια πνευματικη, ηθικη, και προ παντων σεβαστικη. Ευχομαι να τα λεμε ετσι ακριβως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kαλησπερα παιδια με δυο λογια για το υποφαες ειναι νας πυραυλος υγειας !! να πινεται καθε μερα για να εχετε τρομερη υγεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή