Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Γιώργος Πρίντεζης «Ο καλός Παναθηναϊκός δεν χάνει, αλλά θα πολεμήσουμε»

Υπάρχουν στιγμές στην αθλητική διαδρομή ενός μπασκετμπολίστα κατά τις οποίες αισθάνεται... αόρατος παρά τη σκληρή προσπάθεια που καταβάλλει στις προπονήσεις. Ο κ. Αϊτο Ρενέσες, πρώην τεχνικός της ισπανικής Ουνικάχα Μάλαγα, αντιπάλου του Παναθηναϊκού στο κλειστό του ΟΑΚΑ (Πέμπτη 27/1 στις 21.45- ΝΕΤ) για τη 2η αγωνιστική του Τop 16 της Ευρωλίγκας, όχι μόνο προσπερνούσε τον ακριβοπληρωμένο (1,2 εκατ. ευρώ ετησίως) Γιώργο Πρίντεζη, αλλά τον αγνοούσε επιδεικτικά, με αποκορύφωμα τον εξοστρακισμό του από τη δωδεκάδα στο ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το «μαρτύριο» όμως του 26χρονου πρώην παίκτη του Ολυμπιακού έλαβε τέλος από τη στιγμή που ο σύλλογος της Ανδαλουσίας απέλυσε τον κ. Ρενέσες προσλαμβάνοντας στη θέση του τον κ. Τσους Ματέο. Το αποτέλεσμα ήταν άμεσο για τον Πρίντεζη, τα δικαιώματα του οποίου στο ΝΒΑ ανήκουν πλέον στους Ντάλας Μάβερικς: 18 πόντοι με 6/10 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ σε 24΄ συμμετοχής στη σαρωτική νίκη (105-80, στις 23/1) επί της Σαραγόσα. Λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ στο ΟΑΚΑ, «Το Βήμα» υπέβαλε τον διεθνή φόργουορντ σε... μίνι ανάκριση.
- Η αλλαγή σκυτάλης στον πάγκο της Ουνικάχα έμοιαζε με... λύτρωση για σένα. Αλήθεια, είχες πρόβλημα με τον κ.Ρενέσες; «Δεν είχα πρόβλημα. Ισα-ίσα που τον σέβομαι απόλυτα. Εχει πολύ ισχυρή προσωπικότητα και βρίσκεται πάρα πολλά χρόνια σε αυτή τη δουλειά. Είχε αποφασίσει να μην αγωνίζομαι πολύ. Σύμφωνοι, εγώ δεν είχα πρόβλημα να παίζω δύο ή τρία λεπτά, αλλά κάποιες φορές που δεν έπαιζα καθόλου ή βρέθηκα εκτός δωδεκάδας ήταν λογικό να είμαι δυσαρεστημένος». - Ο Ρόντρικ Μπλέικνιπάντως, συμπαίκτης σου στη Μάλαγα και την περίοδο 2007-2008 στον Ολυμπιακό, μας διαβεβαίωσε ότι όλο το διάστημα της έντονης αμφισβήτησηςδεν σταμάτησες να δουλεύεις σκληρά.
«Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που με έκανε έξαλλο. Δεν μπορούσα με τίποτε να ακούω τον κόουτς να υποστηρίζει δημοσίως ότι δεν προσπαθώ. Ολα αυτά τα χρόνια το μόνο που κάνω είναι να τα δίνω όλα στις προπονήσεις και να παίζω για το συμφέρον της ομάδας μου».
- Ποια είναι η μεγαλύτερη αλλαγήπου έχει επιφέρει στη Μάλαγαο κ. Τσους Ματέο; Παρεμπιπτόντως, είναι η τρίτη φορά που ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει ομάδαπου θα παρουσιαστεί με καινούργιο προπονητή. Οι άλλες δύο ήταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Βαλένθια. «Μας έκανε ομάδα, μικρό πράγμα είναι αυτό; Αγωνιζόμαστε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και μας έχει βοηθήσει να παίζουμε πολύ πιο πειθαρχημένα. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει εργαστεί στο τεχνικό επιτελείο του Σέρτζο Σκαριόλο στην Εθνική Ισπανίας. Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα».
- Ποια είναι η εικόνα που έχεις σχηματίσει για τον εφετινό Παναθηναϊκό;
«Η βασική διαφορά με πέρυσι έγκειται στο ότι αποχώρησαν οι δύο βασικοί δημιουργοί, ο Σπανούλης και ο Γιασικεβίτσιους. Υπάρχουν όμως ο Διαμαντίδης και ο Νίκολας, που με τη συνδρομή των Τέπιτς και Καλάθη προσπαθούν να καλύψουν αυτό το σημαντικό κενό. Η άλλη μεγάλη διαφορά έχει να κάνει με το “inside game”. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Παναθηναϊκός δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο παιχνίδι κοντά στο καλάθι, όπου εκτός από τους κλασικούς ψηλούς αναλαμβάνουν ρόλους και οι περιφερειακοί ποστάροντας τους αντιπάλους τους».
- Με όλα αυτά τα δεδομένα ποια είναι η άποψή σου για την αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ;
«Εξυπακούεται ότι φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός. Ολοι γνωρίζουμε τη δυναμική του, ειδικά όταν αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ. Θεωρώ ότι αν πιάσει υψηλή απόδοση πολύ δύσκολα μπορεί να χάσει από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα. Αυτό δεν σημαίνει ότι και εμείς δεν θα πολεμήσουμε διεκδικώντας όσες πιθανότητες μας αναλογούν. Τα έχουν καταφέρει άλλωστε η Βαλένθια και ο Ολυμπιακός, γεγονός που επιβεβαιώνει την άποψη ότι δεν υπάρχουν ανίκητες ομάδες».

http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου