Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΡΕΝΘΕΣΕΙΣ. Γραφει ο "δικος" μας ΦΩΤΗΣ ΜΑΝΙΟΣ. ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.....

Προτείνω να κάνουμε μία άσκηση, με ένα απλό κανόνα.
 Aς γράψει ο κάθε ένας σε ένα χαρτί αυτό που εκτιμά ότι θα συμβεί στη χώρα το επόμενο διάστημα. Όχι το επόμενο “πολύ” διάστημα, ας πούμε τους επόμενους 2-3 μήνες. Αλλά να γράψουμε αυτό που εκτιμούμε ότι θα γίνει, όχι αυτό που θα θέλαμε να γίνει, ούτε εκείνο που πιστεύουμε σωστό ή ευχόμαστε.
 Και γιατί θα αναρωτηθεί κάποιος. Πρώτον, γιατί scripta manent (για εμάς) και δεύτερον γιατί μόνο όταν είναι κάποιος μόνος με μία λευκή κόλλα, χωρίς εξωτερικές ή εσωτερικές φλυαρίες, μπορεί να καταλάβει που είναι το πραγματικό Κάβο-Ντόρο του ταξιδιού και που η Ιθάκη του. Άρα να βλέπει καλύτερα και να κρίνει εξυπνότερα. Και αυτό θα χρειαστεί τους μήνες που έρχονται. Διαπραγματευτήκαμε;
 Κάναμε πως διαπραγματευτήκαμε; Προσπαθήσαμε, αλλά μάταια; Προσπαθήσαμε και κάτι καταφέραμε; Δεν προσπαθήσαμε καθόλου; Νομίσαμε ότι διαπραγματευτήκαμε; Ερωτήσεις που συνήθως τροφοδοτούν φλυαρία.
 Ο Πρωθυπουργός βγήκε μπροστά και τράβηξε πάνω του την απάντηση, δηλώνοντας: η διαπραγμάτευση ολοκληρώθηκε και αυτό πετύχαμε. Αυτό δηλώνει ικανότητα ανάληψης κόστους, δηλαδή θάρρος. Ένα το κρατούμενο. Έχει σημασία; Από μία άποψη καμία, αλλά από μία άλλη μεγάλη. Δεν έχει σημασία, γιατί o Πρωθυπουργός καθάρισε αυτή τη συζήτηση και το αποτέλεσμα είναι δεδομένο και έως την Κυριακή και νόμος του Κράτους. Έχει όμως, γιατί τα κρίσιμα είναι μπροστά.
 Όχι γιατί το είπε ο Α. Σαμαράς στην ομιλία του στην ΚΟ: “…. Μένουν ακόμα να γίνουν πολλά. Παρά πολλά. Ίσως μένουν και τα πιο κρίσιμα….” ή η “έκπληξη” που ακούει στο όνομα Γ. Στουρνάρας, μετά τη ψηφοφορία των μέτρων στη Βουλή “ ..τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…”. Αλλά, γιατί έτσι είναι. Τώρα θα κριθούν όλα, με πρώτο και καλύτερο η αντοχή της οικονομίας και το κυριότερο η αντοχή της κοινωνίας............

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα Φώτη ,τα χειρότερα έρχονται πείνα και δυστυχία στον παράδεισο που ζούμε,θα πληρώνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε δυστυχώς αποτύχανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα Φωτη καλη εβδομαδα. Εχει αντοχες η κοινωνια, αρκει να μπορεσουμε εμεις να βοηθησουμε τα παιδια μας να ειναι καπως θωρακισμενα στα χρονια που ερχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή