Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΚΟΣΜΟΣ. Μαλί: Τρεις ευρωπαίοι όμηροι ισλαμιστών αφέθηκαν ελεύθεροι

Μία από τις ένοπλες ισλαμιστικές ομάδες που ελέγχουν το βόρειο τμήμα του Μαλί ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε σήμερα τρεις ευρωπαίους ομήρους -δύο Ισπανούς, εκ των οποίων η μία γυναίκα, και μία Ιταλίδα- τους οποίους είχε απαγάγει τον Οκτώβριο του 2011 από την Αλγερία, μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της απελευθέρωσης άλλων τριών αλγερινών ομήρων.
 «Θεωρήστε πως έχουν απελευθερωθεί, καθώς έχουν ικανοποιηθεί οι όροι μας»,
τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοχάμεντ Ουλντ Χισάμ, ένας από τους διοικητές του Κινήματος για την ενότητα και τη τζιχάντ στη Δυτική Αφρική, προσκείμενη στην Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μάγρεμπ.
 Ο ίδιος επεσήμανε ότι η απελευθέρωση των τριών Ευρωπαίων έγινε εφικτή μετά την αποφυλάκισή άλλων τριών ισλαμιστών κρατουμένων «σε μία μουσουλμανική χώρα», την οποία απέφυγε να κατονομάσει και μετά την πληρωμή λύτρων, των οποίων το ύψος δεν αποκάλυψε.
 Οι σχετικές πληροφορίες θα γίνουν γνωστές αργότερα, τόνισε ο ίδιος. Πρέπει να σημειωθεί ότι στις αρχές Μαΐου, η οργάνωση είχε ζητήσει 30 εκατ. ευρώ για να αφήσει ελεύθερους δύο από τους ομήρους απαιτώντας και την αποφυλάκιση κρατουμένων στη Μαυριτανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου