Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Πνίγηκε η Λάρισα!

Τα πάνω-κάτω έφερε χθες στη Λάρισα και όχι μόνο μια ξαφνική καταιγίδα που πήρε τη μορφή ισχυρής νεροποντής με αποτέλεσμα η πόλη να παραδοθεί κυριολεκτικά στο νερό καθώς σπίτια, υπόγεια και δρόμοι πλημμύρισαν ενώ λίγο έλειψε να θρηνήσουμε και θύματα καθώς στην υπόγεια διάβαση των Φαρσάλων το νερό έφθασε στο 1,5 μέτρο και εγκλωβίστηκαν εκεί Ι.Χ. τα οποία οι οδηγοί τους εγκατέλειψαν... κολυμπώντας!
 Όλα ξεκίνησαν κοντά στις 5 το απόγευμα με μία καταιγίδα, που είχε χαρακτηριστικά της έντονης βροχόπτωσης και που συνοδευόταν από βροντές και αστραπές, ενώ στα γύρω χωριά από σφοδρή χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους.
 Η ισχυρή βροχόπτωση που κράτησε περίπου μία ώρα «έπνιξε» στην κυριολεξία το κέντρο και τις συνοικίες της πόλης προκαλώντας ανυπολόγιστες, μέχρι στιγμής, ζημιές σε υποδομές και περιουσίες. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στην οδό Φαρσάλων, όπου εγκλωβίστηκαν ένα αγροτικό φορτηγάκι και ένα Ι.Χ. αλλά και όχημα της Πυροσβεστικής που έσπευσε εκεί για να προσφέρει βοήθεια. Το ύψος του νερού εκεί ξεπερνούσε το 1,5 μέτρο, ευτυχώς όμως στα αυτοκίνητα δεν υπήρχαν συνεπιβάτες και μικρά παιδιά και οι οδηγοί τους τα εγκατέλειψαν κολυμπώντας, ενώ άνδρες της Πυροσβεστικής βούτηξαν στα νερά αναζητώντας μήπως τυχόν είχε συμβεί κάτι το χειρότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου