Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Πρέμιερ Λιγκ: Αγχωτική νίκη για Τσέλσι στο Λέστερ...

Πρέμιερ Λιγκ: Αγχωτική νίκη για Τσέλσι στο ΛέστερΗ Τσέλσι κέρδισε με 2-1 την Λέστερ στο «Κινγκ Πάουερ Στέντιουμ και έφτασε τις τρεις σερί νίκες μετά την ήττα-σοκ της πρεμιέρας από την Μπέρνλι. Μοράτα (41’) και Καντέ (50’) τα γκολ, μείωσε στο 62’ ο Βάρντι με πέναλτι. Έστω και με αρκετό άγχος στα τελευταία λεπτά, η Τσέλσι πέρασε με 2-1 από την έδρα της Λέστερ και έκανε το «3 στα 3» στο πρωτάθλημα μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Μπέρνλι. Οι πρωταθλητές έφτασαν τους 9 βαθμούς και έπιασαν προσωρινά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην 2η θέση, ενώ βρίσκονται στο -1 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι. Οι «μπλε» είχαν την υπεροχή στο πρώτο μέρος, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν αξιόλογες ευκαιρίες.
 Ωστόσο, μια ισπανική συνεργασία του Αθπιλικουέτα με τον Μοράτα έλυσε το γόρδιο δεσμό, με τον Ισπανό φορ να σκοράρει με κεφαλιά στο 41' (ήταν οριακά οφσάιντ) για το 1-0. Δευτερόλεπτα νωρίτερα, η Λέστερ «άγγιξε» αυτή το γκολ, με τον Κουρτούα να νικά σε τετ-α-τετ τον Σλιμάνι, κρατώντας το μηδέν. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε ξεκίνησε ιδανικά στο δεύτερο μέρος, αφού στο 50’ ο Καντέ «έγραψε» το 2-0 με μακρινό σουτ, σκοράροντας απέναντι στην πρώην ομάδα του. Ωστόσο, η Λέστερ επέστρεψε από το… πουθενά στο ματς, καθώς στο 62’ ο Κουρτουά ανέτρεψε τον Βάρντι, δίνοντας την ευκαιρία στον Άγγλο φορ να μειώσει σε 2-1 από την άσπρη βούλα του πέναλτι.
 Η Τσέλσι δεν πτοήθηκε και διατήρησε την υπεροχή, ωστόσο δεν μπόρεσε να πετύχει ένα τρίτο γκολ και να «κλειδώσει» το ματς. Στο 83’ οι φιλοξενούμενοι φώναξαν δικαιολογημένα για πέναλτι σε χέρι του Μαγκουάιρ, ενώ ο Γουίλιαν σπατάλησε δύο μεγάλες ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά για να χριστεί σκόρερ. Η Λέστερ έμεινε στο ματς και στις καθυστερήσεις πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης, με τον Κουρτουά να πραγματοποιεί καθοριστική επέμβαση σε επικίνδυνη σέντρα του Κινγκ. Το 2-1 έμεινε εν τέλει ως το φινάλε και οι «μπλε» έφυγαν με τρεις βαθμούς από το Λέστερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου