Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ. Επίδομα θαύμα για συνταξιούχους: Ποιοι οι δικαιούχοι, πώς να το υπολογίσετε....

Ως τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, κατατέθηκε στη βουλή, το επίδομα στους συνταξιούχους, που ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε στο διάγγελμά του. Το νομοσχέδιο μαζί με την εν λόγω τροπολογία, αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια την Πέμπτη, ενώ σε αυτό γίνεται καθαρό και ποιοι είναι οι δικαιούχοι.
 Συγκεκριμένα, δικαιούχοι του επιδόματος είναι οι συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων και του Δημοσίου, των οποίων το άθροισμα της κύριας και επικουρικής σύνταξης του Δεκεμβρίου 2016, μετά την παρακράτηση εισφοράς υγιεινομικής περίθαλψης, δεν ξεπερνά τα 850 ευρώ. Το ποσό που αναλογεί στον κάθε συνταξιούχο, καθορίζεται από το ίδιο άθροισμα κύριας και επικουρικής και ισοδυναμεί με τη διαφορά από τα 850 ευρώ, εφόσον το ποσό υπερβαίνει τα 300 ευρώ.
 Στην περίπτωση που το άθροισμα είναι μικρότερο των 300 ευρώ, τότε το ποσό καθορίζεται στα 300 ευρώ.
 Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν η διαφορά είναι μικρότερη του ποσού των 300 ευρώ, ο δικαιούχος λαμβάνει 300 ευρώ. Για παράδειγμα συνταξιούχος με αποδοχές αθροιστικά 700 ευρώ θα λάβει 300 ευρώ, ενώ αν κάποιος έχει συντάξιμες αποδοχές 250 ευρώ, θα εισπράξει ως επίδομα 600 ευρώ κι εκείνος με συντάξιμες αποδοχές 500 ευρώ, θα εισπράξει 350 ευρώ. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, το συνολικό ποσό του επιδόματος ανέρχεται στα 617 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι δικαιούχοι είναι περίπου 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου