Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

ΕΛΛΑΔΑ. Ο ελληνικός ιππόδρομος γυρίζει σελίδα!...

Από την εκδήλωση της Ιπποδρομίες ΑΕ στο Μαρκόπουλο. Ο πρώτος Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΠ και πρώτος Αντιπρόεδρος της Ιπποδρομίες ΑΕ, κ. Σπύρος Φωκάς με τον αναβάτη Παναγιώτη ΔημητσάνηΘετικός είναι ο απολογισμός του πρώτου εξαμήνου λειτουργίας του Ιπποδρόμου, όπως επιβεβαιώνεται και από το δυναμικό παρόν που έδωσε σύσσωμη η ιπποδρομιακή κοινότητα στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, στο Μαρκόπουλο, από την εταιρεία Ιπποδρομίες ΑΕ για τη βράβευση των αναβατών-θρύλων. Ιδιαίτερη ικανοποίηση και θετικά σχόλια προκάλεσε στους παράγοντες των ιπποδρομιών τόσο η στήριξη των αναβατών με αναπηρία που αποτελεί μια πρωτοβουλία του Προέδρου του ΟΠΑΠ και της Ιπποδρομίες ΑΕ κ. Καμίλ Ζίγκλερ, όσο και η αύξηση των επάθλων που προανήγγειλε ο πρώτος Αντιπρόεδρος της εταιρείας, Σπύρος Φωκάς, από το βήμα της ειδικής εκδήλωσης.
 Συγκεκριμένα ανακοίνωσε για την περίοδο Σεπτέμβριου - Δεκέμβριου 2016 την ενίσχυση των επάθλων σε κούρσες δύο, τριών και τεσσάρων ετών με ένα ποσό της τάξης των 150.00 ευρώ. «Ακολουθώντας τις διεθνείς πρακτικές, στόχος μας είναι να αναπτύξουμε ένα χορηγικό πρόγραμμα, το οποίο θα συμβάλλει και αυτό στην περαιτέρω ενίσχυση των επάθλων» τόνισε, σημειώνοντας ότι οι λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. Όπως επεσήμανε ο κύριος Φωκάς από την πρώτη στιγμή οι εταιρεία Ιπποδρομίες αντιμετώπισε με επιτυχία όλα όσα τα προβλήματα προϋπήρχαν και υλοποιεί ένα συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης του ιπποδρόμιου στο Μαρκόπουλο. «Σημαντική έμφαση δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε στις υποδομές. Η εικόνα βελτίωσης είναι εμφανής σε όλους.
 Τον Αύγουστο θα πραγματοποιηθεί μία σημαντική περαιτέρω συντήρηση του αγωνιστικού χώρου, οι χώροι φιλοξενίας αναβαθμίζονται και ο σχεδιασμός μας είναι σε πλήρη εξέλιξη». Στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στον Ιππόδρομο, αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Chief Operations Officer της Ιπποδρομίες ΑΕ κ. Κώστας Αλεξόπουλος, σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού ΕΡΑ. Ο κ. Αλεξόπουλος παρουσίασε το σημαντικό έργο συντήρησης και ανακαίνισης που έχει πραγματοποιηθεί τόσο στον αγωνιστικό χώρο, με προτεραιότητα την ασφάλεια των αναβατών, όσο και στις κτιριακές εγκαταστάσεις και τους στάβλους. «Τα έργα ανακαίνισης θα συνεχιστούν και στους χώρους αναψυχής του κτιρίου και ότι η πρόσβαση στον κόσμο είναι δωρεάν με στόχο την προσέλευση όλης της οικογένειας».
 Τη βεβαιότητά τους ότι ο ελληνικός ιππόδρομος θα ανακτήσει τη χαμένη του αίγλη με τις Ιπποδρομίες ΑΕ του ΟΠΑΠ εξέφρασαν, μιλώντας στην εκπομπή Pamesports του Real Fm, ο πολυνίκης του 2015 αναβάτης Παναγιώτης Δημητσάνης και ο πρόεδρος των Προπονητών Αναβατών Νίκος Καλογερόπουλος. Συγκινητική η πρωτοβουλία του Καμίλ Ζίγκλερ «Ο ελληνικός ιππόδρομος με την ανάληψή του από τις Ιπποδρομίες ΑΕ του ΟΠΑΠ γυρίζει σελίδα. Η χαμένη αίγλη αρχίζει και επανέρχεται» τόνισε ο Παναγιώτης Δημητσάνης και πρόσθεσε: «Οι εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο είναι πολύ καλές κι όποιος έρθει να τις δει θα μείνει άφωνος. Ήταν συγκινητική η εκδήλωση του ΟΠΑΠ με την βράβευση των αναβατών, των ανθρώπων που έχουν γράψει ιστορία. Κι ακόμη πιο συγκινητική ήταν η ενέργεια του κ. Ζίγκλερ να στηρίξει τους αναβάτες με αναπηρία. Δεν είχε υπάρξει ποτέ τέτοια πρωτοβουλία.
 Τώρα θα ξέρει ο κάθε αναβάτης ότι έχει ένα στήριγμα, μια βοήθεια, αν ω μη γένοιτο κάτι δεν πάει καλά. Με τις κινήσεις που κάνουν οι Ιπποδρομίες ΑΕ υπάρχει πλέον η προοπτική να γυρίσει το δυναμικό των αλόγων, να έρθουν πίσω οι ιδιοκτήτες, να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι καλοί αθλητές. Χρειάζεται χρόνος αλλά η αρχή έχει γίνει». Από την εκδήλωση της Ιπποδρομίες ΑΕ στο Μαρκόπουλο. Ο πρώτος Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΠ και πρώτος Αντιπρόεδρος της Ιπποδρομίες ΑΕ, κ. Σπύρος Φωκάς με τον αναβάτη Παναγιώτη Δημητσάνη Από την εκδήλωση της Ιπποδρομίες ΑΕ στο Μαρκόπουλο. Ο πρώτος Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΠ και πρώτος Αντιπρόεδρος της Ιπποδρομίες ΑΕ, κ. Σπύρος Φωκάς με τον αναβάτη Παναγιώτη Δημητσάνη Ο γενικός διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας του ΟΠΑΠ και δεύτερος Αντιπρόεδρος της Ιπποδρομίες ΑΕ, κ. Οδυσσέας Χριστοφόρου με τον πολυνίκη του 2015 αναβάτη Παναγιώτη Δημητσάνη Ο γενικός διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας του ΟΠΑΠ και δεύτερος Αντιπρόεδρος της Ιπποδρομίες ΑΕ, κ. Οδυσσέας Χριστοφόρου με τον πολυνίκη του 2015 αναβάτη Παναγιώτη Δημητσάνη
 Ο Νίκος Καλογερόπουλος «βλέπει» ότι τα πέτρινα χρόνια του ελληνικού ιπποδρόμου είναι παρελθόν και αναφερόμενος στην νέα εποχή που ξεκίνησε τόνισε: «Τα τελευταία χρόνια περάσαμε μαύρες μέρες στον Ιππόδρομο. Εδώ και 6 μήνες οι άνθρωποι του ΟΠΑΠ δουλεύουν για να πάνε μπροστά οι ιπποδρομίες. Ο κ. Ζίγκλερ, ο κ. Χριστοφόρου, ο κ. Φωκάς το ζουν, το θέλουν να προχωρήσει μπροστά ο ιππόδρομος. Μας το έδωσαν σε εμάς τους επαγγελματίες να το καταλάβουμε. Η ενίσχυση των επάθλων που ανακοινώθηκε ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει, μαζί με το θέμα της στήριξης των αναβατών με αναπηρία. Είδα ότι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση του ΟΠΑΠ 30-40 παλιοί ιδιοκτήτες κι αυτό είναι ένα μήνυμα. Έχουμε το καλύτερο ιπποδρόμιο της Ευρώπης στο Μαρκόπουλο. Δείχνουν στον ΟΠΑΠ ότι το θέλουν πολύ να βοηθήσουν κι έχουν όλους τους επαγγελματίες μαζί τους. Είμαστε όλοι μαζί για να κερδίσουμε το στοίχημα, να ανακτήσουν οι ιπποδρομίες τη χαμένη τους αίγλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου