Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΥΓΕΙΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Άσκηση στο Νερό: Ο φυσικός σύμμαχος της υγείας!...

http://cdn.akous.gr/repository/2013/dive.jpgΠολλά έχουν γραφτεί κατά καιρούς για τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία η επαφή με το υγρό στοιχείο, με τη θάλασσα και το κολύμπι. Μια ευχάριστη, αναζωογονητική δραστηριότητα που είναι στη σκέψη μας από τη στιγμή που θα αρχίσουν οι πρώτες ζέστες και το μυαλό ταξιδέψει σε παραλίες, σε νησιά και σε χρυσές αμμουδιές. Πάμε να δούμε όμως πως βοηθάει η άσκηση στο νερό την υγεία μας.
 Το κολύμπι βελτιώνει την ευλυγισία, με τη συνολικότερη εκγύμναση του σώματος, στοιχείο που διαφοροποιεί το κολύμπι από τις ασκήσεις γυμναστηρίου όπου συγκεκριμένα όργανα γυμνάζουν συγκεκριμένες «ενότητες» του ανθρωπίνου σώματος. Παράλληλα, ο συγχρονισμός των κινήσεων δυναμώνει τους μυς με τη μεγαλύτερη αλλά ευκολότερη προσπάθεια που απαιτεί η κίνηση στο νερό. Η ενδυνάμωση των μυών συνεπάγεται και αύξηση της μυικής μάζας. Με την ήπια άσκηση που προσφέρει το κολύμπι με την άνωση του νερού ενεργεί προστατευτικά χωρίς υπερβολική πίεση στους μυς και τις αρθρώσεις των οστών.
 Στη φυσιοθεραπευτική προσέγγιση, η υδροθεραπεία αποτελεί βασική επιλογή. Η μη δημιουργία κακώσεων μέσω της άσκησης στο νερό αποτελεί θεραπευτική τεχνική, μιας και ο ασθενής κινεί τα μέλη του με ελάχιστη δύναμη, ενώ βοηθείται ουσιαστικά και από την άνωση του νερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου