Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΔΙΕΘΝΗ. Βρυξέλλες: Συνελήφθη ο Αμπντεσλάμ σε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας...

Βρυξέλλες: Συνελήφθη ο Αμπντεσλάμ σε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίαςΟ τρομοκράτης τραυματίστηκε από αστυνομικά πυρά - Αναφορές για έναν ακόμα τραυματία ή για έναν νεκρό Σχεδόν τέσσερις μήνες έπειτα από το μακελειό που σημειώθηκε στο Παρίσι, πίσω από το οποίο κρύβονταν τρομοκράτες που ορκίζονταν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, ο υπ’αριθμόν ένα καταζητούμενος, ο 26χρονος μαροκινής καταγωγής, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, συνελήφθη από τη βελγική αστυνομία.
 Ο Αμπντεσλάμ, ο οποίος εικάζεται ότι συμμετείχε στις φονικές επιθέσεις που σκόρπισαν το θάνατο σε 130 ανθρώπους στη γαλλική πρωτεύουσα, τραυματίστηκε και στη συνέχεια έπεσε στα χέρια των ανδρών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας των βελγικών αρχών, σε μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο Μολενμπέκ των Βρυξελλών. Όλα αυτά, λίγες ώρες από την ανακοίνωση πως από το διαμέρισμα στο Φορέ των Βρυξελλών, στο οποίο προ ημερών είχαν πραγματοποιήσει έφοδο Γάλλοι και Βέλγοι αστυνομικοί, είχε περάσει και o Αμπντεσλάμ.
 Νωρίτερα, σήμερα, στο Μολενμπέκ όπου διατηρούσαν την έδρα τους τουλάχιστον τρεις από τους τρομοκράτες που εξαπέλυσαν τις φονικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα, αναπτύχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ακούστηκαν πυροβολισμοί και η συνοικία αποκλείστηκε.
 Η βελγική ενημερωτική ιστοσελίδα RTL λίγη ώρα από την έναρξη της επιχείρησης έγραψε ότι ένας άνθρωπος τραυματίστηκε, χωρίς να διευκρινίζει αν πρόκειται για αστυνομικό, ύποπτο ή πολίτη. Παράλληλα, το επίσης βελγικό δίκτυο la.libre.be έκανε λόγο για έναν νεκρό, επισημαίνοντας πως άνδρες της αστυνομίας έκαναν χρήση χειροβομβίδων προς την κατοικία, όπου εστίαζε η επιχείρηση. Λίγη ώρα αργότερα, το ίδιο δίκτυο ανέφερε πως υπάρχουν δύο τραυματίες, ανάμεσα στους οποίους και ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος έχει «ταμπουρωθεί» στο διαμέρισμα.
 Την ίδια ώρα, το ειδησεογραφικό δίκτυο Russia Today επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες έγραφε πως καπνός κάλυψε το σημείο όπου πραγματοποιείται η επιχείρηση των βελγικών αρχών. Παράλληλα, ο βελγικός ιστότοπος HLN ανέφερε πως οι αστυνομικοί φωνάζουν: «Βγες έξω με τα χέρια ψηλά». Την ίδια στιγμή, ο Βέλγος πρωθυπουργός, Σαρλ Μισέλ, αποχώρησε βιαστικά από τη Σύνοδο Κορυφής, μιλώντας στο τηλέφωνο, τη στιγμή που πραγματοποιείτο η επιχείρηση της βελγικής αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου