Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Κάμερον: Η συμφωνία θα μειώσει σημαντικά τον αριθμό των προσφύγων...

Κάμερον: Η συμφωνία θα μειώσει σημαντικά τον αριθμό των προσφύγωνΤην ικανοποίησή του εξέφρασε ο Βρετανός πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για μία ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρέτησε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, τη συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας, προκειμένου να ελεγχθούν οι προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη γενικότερα και την Ελλάδα ειδικότερα, ως πρώτος σταθμός των προσφύγων από τις εμπόλεμες ζώνες της Συρίας.
 Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε πως «η συμφωνία αυτή θα μειώσει σημαντικά τον αριθμό των προσφύγων που επιχειρούν να μεταβούν στην Ευρώπη από την Τουρκία, μέσω των ελληνικών νησιών». Ο κ. Κάμερον, όντας αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο ενός Brexit, το οποίο θα αποφασιστεί σε δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 23 Ιουνίου, προσπαθεί να πείσει τους
 Βρετανούς πολίτες να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επιστρατεύοντας ως ένα από τα επιχειρήματά του την ασφάλεια που απολαμβάνει η χώρα εντός της Ένωσης, αλλά και την ικανότητά της να αντιμετωπίζει με δίκαιο τρόπο σοβαρά ζητήματα όπως είναι το προσφυγικό. Ο Βρετανός πρωθυπουργός εκτιμά πως το κλίμα ξενοφοβίας, με την έλευση μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα κατευνάσει σημαντικά το επόμενο διάστημα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην καμπάνια του υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου