Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Μεϊμαράκης: Παραιτούμαι αν παραιτηθούν και οι άλλοι…

http://im1ns5.27210.gr/sites/default/files/article/2015/48/190332-720_400_464692.jpgΔιατεθειμένος να παραιτηθεί από μεταβατικός πρόεδρος δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με την προϋπόθεση όμως ότι θα παραιτηθούν ο Απόστολος Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης και οι Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ήδη προχώρησε στην παραίτηση ενώ από κύκλους του Απόστολου Τζιτζικώστα έγινε γνωστό ότι δεν προτίθεται να το κάνει. «Είμαι διατεθειμένος να παραδώσω την καρέκλα του μεταβατικού προέδρου», δήλωσε έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι γατζωμένος στην καρέκλα.
 Σημείωσε ότι θα ζητήσει να οριστεί μεταβατικός πρόεδρος από σήμερα, «ώστε να προχωρήσουμε στις εσωκομματικές εκλογές». Έκανε μάλιστα προτάσεις για τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να αναλάβουν τη θέση του μεταβατικού προέδρου και ειδικότερα αναφέρθηκε στη Μαριέτα Γιαννάκου, τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη, τον Δημήτρη Σιούφα και την Άννα Ψαρούδα Μπενάκη. Στη συνέχεια, ωστόσο, ανέφερε ότι θα ζητήσει να οριστεί μεταβατικός πρόεδρος από σήμερα –
ο Γιάννης Πλακιωτάκης – για να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών. Στη συνέχεια ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στην ακύρωση των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ σημειώνοντας ότι το θέμα ήταν απολύτως τεχνικό και δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί. Απέρριψε τις ευθύνες που του προσάπτουν οι συνυποψήφιοί του για το φιάσκο στη χθεσινή διαδικασία λέγοντας πως «όλοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρεία αντιπρόσωποι όλων των υποψηφίων μετέχουν στην ΚΕΦΕ».
«Και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία, γιατί λοιπόν εκπλήσσονται όλοι;», πρόσθεσε και συνέχισε: «Τόσο θράσος σήμερα να λένε ότι έφταιγα εγώ, μάλλον έφταιγα γιατί τους εμπιστεύτηκα». «Την ώρα που το καράβι πάει να βυθιστεί, αντί να το σώσουμε, αυτοί κάνουν επιθέσεις και ζητούν και την παραίτησή μου;», διερωτήθηκε και συμπλήρωσε: «Βρίσκω πολύ υποκριτικό να λένε ότι δεν γνώριζαν και να ζητούν και την παραίτηση του προέδρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου