Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Γιώργος Κοσκωτάς: Τι κάνει σήμερα, 14 χρόνια από την αποφυλάκισή του

Ο Γιώργος Κοσκωτάς τα τελευταία 14 χρόνια μετά από την αποφυλάκισή του το 2001 φέρεται να κάνει μία πολύ άνετη ζωή, δραστηριοποιούμενος πλέον επιχειρηματικά στον τομέα της παροχής χρηματοοικονομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, δίνοντας συμβουλές σε επενδυτές για την αύξηση των κεφαλαίων τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Spirto, η έδρα της εταιρίας του Κοσκωτά βρίσκεται στη Βουλγαρία καθώς οι περιοριστικοί όροι για την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που του είχαν επιβληθεί έχουν σταματήσει να ισχύουν από το 2010. Ο Κοσκωτάς λοιπόν φέρεται να αξιοποιεί τα χρήματα από τις δραστηριότητες που είχε αναπτύξει πριν μπει στη φυλακή, στη γειτονική χώρα, όπου τον χειμώνα περνάει τον ελεύθερό του χρόνο στο γνωστό χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο.
 Αντίθετα το καλοκαίρι του αρέσει να περνάει τα σαββατοκύριακα του σε ένα από τα πλέον ακριβά ξενοδοχεία των Αθηνών, στο Καβούρι. Η απόπειρα δολοφονίας του Σιδέρη Όπως αναφέρει η εφημερίδα Spirto, το τελευταίο μπλέξιμο του Κοσκωτά με τη δικαιοσύνη ήταν το 2007 όταν και είχε κατηγορηθεί για την απόπειρα δολοφονίας του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Γιώργου Σιδέρη, αφού η εταιρία του τελευταίου είχε πλειοδοτήσει στον πλειστηριασμό 14 πολυτελείς κατοικίες του Κοσκωτά στην Εκάλη, οι οποίες και είχαν βγει στο… σφυρί προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Εφορίας Κηφισιάς και της Τράπεζας Κρήτης. Το δικαστήριο όμως αθώωσε τον Κοσκωτά από ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας του Γιώργου Σιδέρη. Ωστόσο, εκτός από τον Γιώργο Κοσκωτά, μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη είχε και ο αδερφός του, Σταύρος Κοσκωτάς, για τον οποίο το 1990 είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης «για την αξιόποινη πράξη της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος ελληνικής τράπεζας». Ωστόσο, το αδίκημα έχει πλέον παραγραφεί, καθώς οι
Αρχές ποτέ δεν κατάφεραν να τον συλλάβουν τα τελευταία 25 χρόνια τα οποία βρισκόταν στο εξωτερικό. Το διαζύγιο με τη γυναίκα του, Κάθι Το 2001, όταν και ο Κοσκωτάς αποφυλακίστηκε, η γυναίκα του, Κάθι, είχε ήδη φύγει στην Αμερική, έχοντας ήδη κατηγορηθεί για συμμετοχή στο σκάνδαλο. Μάλιστα μέχρι το 2010 δεν μπορούσε να δει τον Κοσκωτά, από τη στιγμή που της είχε απαγορευτεί η είσοδος στην Ελλάδα. Έτσι, το 2012 ο Κοσκωτάς πήρε διαζύγιο, με τα πέντε παιδιά μαζί με την πρώην σύζυγό του να συνεχίζουν να μένουν στη Νέα Υόρκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου