Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΔΙΕΘΝΗ. Βέλγιο: 16 συλλήψεις σε έξι αστυνομικές εφόδους – Άφαντος ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ...

http://im2ns5.27210.gr/sites/default/files/article/2015/48/190323-15990701.jpgΔεκαέξι άτομα συνέλαβε η αστυνομία του Βελγίου στη διάρκεια επιχειρήσεων, χωρίς ωστόσο να εντοπίσει τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, τον Βέλγο υπήκοο που θεωρείται ότι έπαιξε κεντρικό ρόλο στις επιθέσεις στο Παρίσι και καταζητείται από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου. Όπως ανέφερε ο γενικός εισαγγελέας σήμερα το πρωί, στη διάρκεια 19 επιδρομών στις Βρυξέλλες, η αστυνομία πυροβόλησε κατά ενός αυτοκινήτου αλλά δεν έγινε γνωστό αν οι επιβαίνοντες στο όχημα συνδέονταν με τους καταζητούμενους.
 Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν επιδρομές σε έξι συνοικίες των Βρυξελλών και στη νότια πόλη Σαρλρουά μετά από αναφορές την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με τις οποίες ο Αμπντεσλάμ, που θεωρείται ο τελευταίος επιζών τρομοκράτης από τις επιθέσεις στο Παρίσι, θεάθηκε σε μία από αυτές. «Μπορούμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι δεν βρέθηκαν όπλά ή εκρηκτικά. Ο Αμπντεσλάμ Σαλάχ δεν βρέθηκε κατά τις επιδρομές» είπε ο εισαγγελέας Έρικ βαν ντερ Σύπτ, προσθέτοντας ότι «δεκαέξι άτομα είναι υπό κράτηση».
Πρόσθεσε ακόμη ότι «ο δικαστής θα αποφασίσει αύριο αν οι συλληφθέντες θα παραμείνουν υπό κράτηση». Χθες, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, μιλώντας μετά από συνάντηση των επικεφαλής δυνάμεων ασφαλείας για την επανεξέταση του επίπεδου συναγερμού στο οποίο βρίσκονται οι Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ότι η πόλη θα συνεχίσει να βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού από φόβο ότι μπορεί να υποστεί μια επίθεση σαν εκείνη του Παρισιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου