Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΔΙΕΘΝΗ. Συστάσεις Ομπάμα σε Τσίπρα: «Προχωρήστε σε μεταρρυθμίσεις»

Συστάσεις Ομπάμα σε Τσίπρα: «Προχωρήστε σε μεταρρυθμίσεις»Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε την Ελλάδα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, έπειτα από τη συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες στον Λευκό Οίκο. «Ο Ματέο έχει δίκιο. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεταρρυθμισεις», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα. Οι Έλληνες «πρέπει να εισπράξουν τους φόρους. Πρέπει να μειώσουν τη γραφειοκρατία, να κάνουν ευέλικτη την αγορά εργασίας», πρόσθεσε. Ο Αμερικανός πρόεδρος υπενθύμισε
 ότι είχε καλέσει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα να δείξει στον ελληνικό λαό ότι «υπάρχει ελπίδα» και ότι η χώρα μπορεί «να επιστρέψει στην ανάπτυξη». Λίγο νωρίτερα, ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε καλέσει την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 «Στηρίζουμε κάποιον βαθμό ευελιξίας στον τρόπο με τον οποίο κινείστε, όμως θα πρέπει να δείξετε στους πιστωτές και σε αυτούς που στηρίζουν το χρηματοοικονομικό σας σύστημα ότι προσπαθείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας και αυτό απαιτεί το είδος των δύσκολων αποφάσεων που αρχίζει να λαμβάνει ο Ματέο», πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου