Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015

ΕΛΛΑΔΑ. Επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο ΟΔΟΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΥΠΟΥ Γ'

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο, με ομάδα αντεξουσιαστών να βάζει φωτιά σε κάδους και να πετά βόμβες μολότοφ εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι από την πλευρά τους, με τη συνδρομή δικυκλιστών της Ομάδας Δ, επιχείρησαν να απωθήσουν τους νεαρούς, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση.
 Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της πορείας αλληλεγγύης στους κρατούμενους απεργούς πείνας προς τη ΒουλήΠροηγήθηκε περιορισμένη ρίψη χειροβομβίδων κρότου - λάμψης και χρήση δακρυγόνων από την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων, τη στιγμή που άτομα τα οποία βρίσκονται ταμπουρωμένα στους χώρους του Πολυτεχνείου εκτόξευαν πέτρες και αιχμηρά αντικείμενα.
 Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της πορείας αλληλεγγύης στους κρατούμενους απεργούς πείνας προς τη Βουλή, όταν ομάδα αντεξουσιαστών έβαλε φωτιά σε δύο αυτοκίνητα, που βρίσκονταν σταθμευμένα επί της οδού Τοσίτσα και σε ένα στην οδό Στουρνάρη. Από απόσταση ασφαλείας παρατηρούν τα γεγονότα άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, περιμένοντας την εκτόνωση της κατάστασης προκειμένου να παρέμβουν. Σημειώνεται ότι η αστυνομία προχώρησε σε 12 προσαγωγές, ενώ μέχρι αυτή την ώρα κλειστή παραμένει η οδός Πατησίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου