Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

ΚΟΣΜΟΣ. Το χρονικό της αεροπορικής τραγωδίας – Germanwings...ΔΙΑΒΑΣΤΕ!

Το χρονικό της αεροπορικής τραγωδίας   GermanwingsΣυγκλονισμός και οδύνη για την αεροπορική τραγωδία στην οποία έχασαν τη ζωή τους 150 άνθρωποι, ανάμεσα τους και πολλά παιδιά Η εταιρεία σε ένδειξη πένθους άλλαξε τα φωτεινά χρώματα στο λογότυπο της σε πένθιμα: Το χρονικό της αεροπορικής τραγωδίας Germanwings Το Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings — ιδιοκτησίας Lufthansa -, οποίο πραγματοποιούσε την πτήση Βαρκελώνη – Ντίσελντορφ.
 Το αεροπλάνο εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 11.47 52 λεπτά μετά την απογείωσή του, ενώ πετούσε στα 6.000 πόδια, κοντά στη μικρή πόλη Μπαρσελονέτ, περίπου 100 χλμ. βόρεια από τις Κάννες, και στη συνέχεια εξαφανίσθηκε από τις οθόνες των ραντάρ. Ο τοπικός αξιωματούχος Γκιλπέρ Σοβάν δήλωσε από την πλευρά του στη γαλλική εφημερίδα Les Echos ότι το αεροπλάνο έχει διαλυθεί και πρόσθεσε ότι το
μεγαλύτερο κομμάτι από τα συντρίμμια έχει το μέγεθος αυτοκινήτου. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν καλές, άρα προς το παρόν αποκλείεται το ενδεχόμενο η συντριβή να έχει σχέση με κάποια καταιγίδα ή ένα έντονο καιρικό φαινόμενο. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος της Germanwings — μοντέλο A320 D-AIPX — περιλαμβάνεται στα παλαιότερα της εταιρείας. Η εταιρεία δήλωσε ότι το αεροσκάφος είχε περάσει από έλεγχο ρουτίνας τη Δευτέρα, ενώ ο τελευταίος μεγάλος έλεγχος είχε πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2013. Ο κυβερνήτης πετούσε με τη συγκεκριμένη εταιρεία και τη Lufthansa περισσότερα από 10 χρόνια και είχε συμπληρώσει περισσότερες από 6.000 ώρες στον αέρα.
 Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε η γερμανική εταιρεία ανέφερε ότι η τακτική συντήρηση του αεροπλάνου, το οποίο παραδόθηκε στη Lufthansa το 1991, έγινε από την εταιρεία Lufthansa Technik χθες Δευτέρα. Ο ίδιος επεσήμανε ότι το Airbus A320 υποβλήθηκε σε εκτεταμένους τεχνικούς ελέγχους το καλοκαίρι του 2013. Ένας έλεγχος τύπου C, δηλαδή μια εκτεταμένη επιθεώρηση, πραγματοποιήθηκε όπως προβλεπόταν το καλοκαίρι του 2013, εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Germanwings, θυγατρικής της Lufthansa. Εξάλλου ο πιλότος του αεροπλάνου είχε περισσότερα από δέκα χρόνια εμπειρίας και περισσότερες από 6.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του. Ο Βίνκελμαν επεσήμανε ότι το αεροπλάνο, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη-Ντίσελντορφ με συνολικά 150 επιβαίνοντες, μετέφερε 67 Γερμανούς, σύμφωνα με τις πρώτες διαθέσιμες πληροφορίες.
 Το απόγευμα οι ειδικές ομάδες εντόπισαν το μαύρο κουτί του Airbus, ενώ μεταξύ των 144 επιβατών ήταν και δύο βρέφη. Ανάμεσα στους επιβάτες του μοιραίου Airbus βρίσκονταν και δεκαέξι παιδιά, αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 14 έως 15 ετών και δύο Γερμανοί καθηγητές. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά τα παιδιά συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα μαθητών και είχαν μείνει για μια εβδομάδα στο λύκειο του Linars del Valles στην Καταλονία. Κάποιοι από τους μαθητές, αναφέρουν ξένα πρακτορεία, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνουν την είδηση, έχασαν την πτήση επειδή ξέχασαν τα διαβατήριά τους. Η συντριβή του Airbus περιλαμβάνεται στα σοβαρότερα αεροπορικά δυστυχήματα στη Γαλλία, μετά τη συντριβή του Concorde της Air France, το 2000. Σε αυτό το στάδιο δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο σχετικά με τα αίτια της συντριβής του μοιραίου Airbus, δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς μιλώντας στην Εθνοσυνέλευση, ενώ έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα.
 Η πρώτη φωτογραφία από τα συντρίμμια Το χρονικό της αεροπορικής τραγωδίας Germanwings Στα αεροδρόμια οι συγγενείς των θυμάτων Στα αεροδρόμια της Βαρκελώνης και του Ντίσελντορφ έσπευσαν οι συγγενείς των 150 επιβαινόντων του Airbas Α3220 το οποίο συνετρίβη στις Γαλλικές Άλπεις, οι οποίοι προσπαθούν απεγνωσμένα να μάθουν λεπτομέρειες για το τραγικό δυστύχημα Το χρονικό της αεροπορικής τραγωδίας Germanwings Τις πρώτες εικόνες από το σημείο που κατέπεσε το Airbus A320 της Germanwings παρουσιάζει ένα βίντεο της γαλλικής τηλεόρασης. Το France TV πέταξε με ελικόπτερο πάνω από το σημείο της συντριβής στις Άλπεις και κατέγραψε τις εικόνες από τον τόπο της τραγωδίας. Στο βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω, συντρίμμια του αεροσκάφους διακρίνονται πάνω στις πλαγιές των Άλπεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου