Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

ΥΓΕΙΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Κάπνισμα: Εξίσου επιβλαβή τα στριφτά τσιγάρα!!!...

Ο καπνός σε αυτά περιέχει εξίσου πολλές θανατηφόρες χημικές ουσίες», είπε. Οι ειδικοί ανησυχούν ότι τα στριφτά τσιγάρα γίνονται ολοένα πιο δημοφιλή μεταξύ των καπνιστών, οι οποίοι τα θεωρούν ως μία πιο φθηνή και πιθανώς υγιεινή εναλλακτική μορφή τσιγάρου. Όντως, πρόσφατη βρετανική μελέτη είχε δείξει πως σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες (το 49%) πιστεύουν λανθασμένα ότι είναι πιο υγιεινά απ’ ό,τι τα έτοιμα τσιγάρα στα πακέτα.
 «Αν και πολλοί καπνιστές ξέρουν ότι το κάπνισμα βλάπτει την καρδιά και τους πνεύμονες, λίγοι ξέρουν ότι οι βλάβες του αφορούν όλο το σώμα, το οποίο ουσιαστικά “σαπίζουν” από μέσα προς τα έξω», τόνισε η δρ Ντέιβις. Και υπογράμμισε: «Τα στριφτά τσιγάρα δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτό».
Από την πλευρά του, ο δρ Κέβιν Φέντον, επικεφαλής του Τομέος Υγείας & Ευεξίας της εκτελεστικής υπηρεσίας Public Health England (PHE) που υπάγεται στο βρετανικό υπουργείο Υγείας, εξήγησε ότι οι βλάβες του καπνίσματος ναι μεν δεν γίνονται εμφανείς παρά στην μέση ηλικία, αλλά αρχίζουν πολύ νωρίτερα – πριν καν την ενηλικίωση, όταν κάποιος αρχίζει να καπνίζει στην εφηβεία. Αυτός είναι και ο λόγος, που «όσο νωρίτερα διακοπεί το κάπνισμα, τόσο μεγαλύτερα τα οφέλη στην υγεία», επισήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου