Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΥΓΕΙΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Το αλκοόλ «κλειδώνει» τη δίαιτα!....ΔΙΑΒΑΣΤΕ.

Το αλκοόλ «κλειδώνει» τη δίαιταΌσοι βρίσκονται σε δίαιτα στερούνται το ποτό. Το αλκοόλ και η απώλεια βάρους είναι «εχθροί» και αν επιμένετε να πίνετε αλκοολούχα ποτά, ενώ είστε σε δίαιτα, σαμποτάρετε την προσπάθειά σας για απώλεια κιλών. Παράλληλα, απαγορεύεται να καταναλώνεται από άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος, γιατί μεταβολίζεται διαφορετικά από τα υπόλοιπα φαγητά και ροφήματα. Το αλκοόλ στην πραγματικότητα διεγείρει την όρεξη.
Ενώ μπορεί να είστε χορτάτοι με ένα συγκρίσιμο ποσό θερμίδων που προέρχονται από το φαγητό, το αλκοόλ μειώνει τις αναστολές, πράγμα επιζήμιο για τη δίαιτά σας. Η παράλειψη γευμάτων με σκοπό την εξοικονόμηση θερμίδων για ποτά δεν είναι καλή ιδέα. Πολλές φορές, προκειμένου να αποφύγετε να φορτώσετε με παραπάνω θερμίδες τον οργανισμό σας, παραλείπετε ένα ή δυο γεύματα. Αυτή όμως είναι κακή κίνηση. Εάν πάτε στο μπαρ πεινασμένοι, είναι πολύ πιθανό να τσιμπολογήσετε απερίσκεπτα τα διάφορα σνακ, και η κατανάλωση αλκοόλ με άδειο στομάχι ενισχύει τις αρνητικές επιδράσεις του.
 Το αλκοόλ είναι διουρητικό, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι προκαλεί την απώλεια υγρών και τελικά οδηγεί στην αφυδάτωση. Μαζί με την απώλεια νερού, χάνετε και σημαντικά ιχνοστοιχεία και μέταλλα, όπως το μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο και ψευδάργυρο. Όταν δεν υπάρχει μία ισορροπία στον οργανισμό, τότε αυτό μπορεί να εμποδίζει την καλή λειτουργία του μεταβολισμού. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα θελήσετε να πιείτε ένα ποτήρι παραπάνω αλκοόλ, σκεφτείτε ότι θα «κλειδώσετε» τη δίαιτά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου