Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Αυστηρό μήνυμα Πεκίνου προς την Αθήνα για το λιμάνι του Πειραιά και την Cosco!

Αυστηρό μήνυμα Πεκίνου προς την Αθήνα για το λιμάνι του Πειραιά και την CoscoΤην έντονη ανησυχία του για τη διακοπή της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, η οποία ανακοινώθηκε από τη νέα ελληνική κυβέρνηση, εξέφρασε το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας. Ο κινεζικός όμιλος Cosco ήταν υποψήφιος για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. «Σκοπεύουμε να ζητήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα έννομα συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών στη Ελλάδα, ανάμεσά τους και της Cosco» δήλωσε ο Σεν Ντανιάνγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείο Εμπορίου.
 Τη διακοπή του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων των υποδομών ανακοίνωσε την Τετάρτη τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης όσο και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος μίλησε για το «πάγωμα» της διαδικασίας αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ. Είχε προηγηθεί η... βόμβα του Θ. Δρίτσα (νέος αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου)
 ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει πως «η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σταματά ως εδώ», δήλωση που για αρκετούς πολιτικούς αναλυτές είχε σημάνει συναγερμό στην Κίνα, κάνοντας τον Κινέζο πρέσβη να ανέβει εσπευσμένα την Τρίτη τα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου