Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ. Θριαμβευτική πρόκριση για την ΑΕΚ, 3-0 τον Ατρόμητο!...

Άλλος είχε το όνομα κι άλλη τη χάρη... Η ΑΕΚ ήταν πραγματικά ατρόμητη απέναντι στην ομάδα του Περιστερίου, και με το επιβλητικό 3-0 σκορ, προκρίθηκε πανηγυρικά ως πρώτη του 5ου ομίλου στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Δέλλα χάρη στα γκολ των Αραβίδη (5'), Λαμπρόπουλου (30') και Τζανετόπουλου (58') μετέτρεψε σε «υγιεινό περίπατο» το ματς κόντρα στο συγκρότημα του Σα Πίντο, που πραγματοποίησε κακή εμφάνιση και γνώρισε τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Στους 16 ακολούθησε τον «δικέφαλο» ο Πανθρακικός, ο οποίος επιβλήθηκε με 2-1 του Ηρακλή Ψαχνών και κατέλαβε τη δεύτερη θέση.
 Ο αγώνας Δεν γνωρίζουμε αν στο μυαλό των «κιτρινόμαυρων» υπήρχε το κίνητρο της εκδίκησης για την ήττα από τον Ατρόμητο τον Απρίλη του 2013, που σήμανε και τυπικά τον υποβιβασμό της «Ένωσης», πάντως οι παίκτες του Δέλλα μπήκαν φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο και κυριάρχησαν πλήρως στον αγωνιστικό χώρο, ρίχνοντας με το… καλησπέρα στα «σχοινιά» τον Ατρόμητο. Φυσικά οι γηπεδούχοι βοηθήθηκαν από το γρήγορο γκολ του Αραβίδη, ο οποίος μόλις στο 5ο λεπτό παραβίασε για πρώτη φορά την εστία του φιλοξενούμενων. Έπειτα από κάθετη πάσα του Μάνταλου, ο Γκορμπούνοφ έδειξε ότι ελέγχει την μπάλα, ωστόσο αυτή έφυγε μέσα από τα χέρια του από κοντά, κι έτσι ο στράικερ της ΑΕΚ σκόραρε με αριστερό πλασέ.
 Η ΑΕΚ συνέχισε να πολιορκεί την εστία του Ατρόμητου, δημιουργώντας κι άλλες ευκαιρίες με τους Μπρέσεβιτς (13' δεν πρόλαβε από κοντά την μπάλα), Μάνταλο (20' κεφαλιά άουτ) και Αραβίδη (21' σουτ άουτ), ενώ διπλασίασε τα τέρματά της στο 30'. Σκόρερ αυτή τη φορά ήταν ο Λαμπρόπουλος, ο οποίος έπιασε ωραία κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου και νίκησε για δεύτερη φορά τον Γκορμπούνοφ. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου 45λέπτου ο διαιτητής Σιδηρόπουλος έδειξε -αυστηρή- κόκκινη κάρτα στον Πίτου Γκαρσία για φάουλ στον Ανάκογλου και ως εκ τούτου έργο του Ατρόμητου έγινε ακόμη πιο δύσκολο. Στην επανάληψη η Ένωση έφτασε μία ανάσα από το τρίτο τέρμα στο 47' με το δυνατό σουτ του Μάνταλου, που βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και δημιούργησαν και άλλες ευκαιρίες για γκολ, το οποίο τελικά ήρθε στο 58'.
 Ο Τζανετόπουλος έκλεψε την μπάλα, έπαιξε το ένα δύο με τον Μάνταλο και πλάσαρε με επιτυχία τον Γκορμπούνοφ για να κάνει το 3-0. ΑΕΚ-Ατρόμητος 3-0 Γκολ: 5' Αραβίδης, 30' Λαμπρόπουλος, 58' Τζανετόπουλος Κίτρινες: Πλατέλλας, Ρόβας / Κατσουράνης, Αγκουαζί, Ναπολεόνι Kόκκινες: Γκαρσία (45΄) ΑΕΚ (Δέλλας): Ανέστης, Ρόβας, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Πεταυράκης, Τζανετόπουλος (80' Μπαρμπόσα), Ανάκογλου, Πλατέλλας, Μάνταλος, Αραβίδης (66' Ντούνης), Μπρέσεβιτς (74' Γιόχανσον) Ατρόμητος (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Νάστος, Λαζαρίδης, Κατσουράνης, Κοντοές (80' Κιβρακίδης), Αγκουαζί, Γκαρσία, Ουμπίντες, Τάτος (46' Δημούτσος), Μπρίτο (63' Γεωργίου), Ναπολεόνι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου