Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΚΟΣΜΟΣ. Ένοχος ο Καναδός πορνοστάρ που τεμάχισε τον Κινέζο φοιτητή!...

Ενοχο για φόνο εκ προμελέτης, κάτω από φρικιαστικές συνθήκες, έκρινε το δικαστήριο του Μόντρεαλ τον Καναδό πρώην πορνοστάρ Λούκα Μανιότα, ο οποίος σκότωσε και διαμέλισε έναν Κινέζο φοιτητή το 2012. Ο 32χρονος είχε ομολογήσει ότι σκότωσε και διαμέλισε τον 33χρονο Τζουν Λιν, όμως στο δικαστήριο δήλωσε αθώος λόγω ψυχικής ασθένειας. Οι ένορκοι, τέσσερις άνδρες και οκτώ γυναίκες, που συνεδρίαζαν επί οκτώ ημέρες, δεν πείστηκαν από τον ισχυρισμό του ότι πάσχει από ψυχική νόσο και ο Μανιότα βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Τον έκριναν επίσης ένοχο για προσβολή σώματος νεκρού, δημοσιοποίηση και αποστολή άσεμνου υλικού και παρενόχληση του πρωθυπουργού του Καναδά Στίβεν Χάρπερ και άλλων μελών του κοινοβουλίου.
 Η εισαγγελία υποστήριζε ότι ο Μανιότα είχε σχεδιάσει προσεκτικά τις ενέργειές του όταν αποφάσισε να σκοτώσει τον Λιν. Ο εισαγγελέας Λουί Μπουτιγιέ είπε μάλιστα στο δικαστήριο ότι τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο 32χρονος δεν τον εμπόδιζαν να ξεχωρίσει το σωστό από το λάθος όταν σκότωσε τον σύντροφό του και παρουσίασε αποδείξεις ότι “σχεδίαζε τον φόνο τουλάχιστον έξι μήνες νωρίτερα και έδρασε εκ προμελέτης πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το έγκλημα”. Ενοχος ο Καναδός πορνοστάρ που τεμάχισε τον Κινέζο φοιτητή
 Ο Μανιότα άκουσε ανέκφραστος την απόφαση των ενόρκων και περιορίστηκε μόνο να χαμηλώσει το βλέμμα. Ο δικαστής Γκι Κουρνουαγιέ τόνισε ότι η υπόθεση αυτή είναι “μοναδική” στα δικαστικά χρονικά του Καναδά και επαίνεσε τους ενόρκους για την αφοσίωση και την υπομονή τους. “Σας ζητήσαμε πάρα πολλά αλλά σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων και πραγματικά αποδείξατε ότι η ουσιαστική δικαιοσύνη είναι εφικτή”, τόνισε. Οι ένορκοι παρακολούθησαν ένα βίντεο με τις πράξεις του Μανιότα που είχε αναρτήσει ο ίδιος στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με την εισαγγελία, έξι μήνες πριν από τον φόνο ο Μανιότα είχε ενημερώσει έναν Βρετανό δημοσιογράφο ότι σκόπευε να σκοτώσει έναν άνθρωπο και να κάνει ταινία τον φόνο.
“Δεν είχα ποτέ καμία αμφιβολία ότι οι ένορκοι θα τον έκριναν ένοχο για φόνο εκ προμελέτης”, είπε ο Μπουτιγιέ. Στο δικαστήριο οι μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο Μανιότα είχε ζητήσει ψυχιατρική βοήθεια περίπου έναν μήνα πριν σκοτώσει τον Λιν. Ο πατέρας του, που κατέθεσε στη δίκη, έχει ιστορικό σχιζοφρένειας. Η υπόθεση συγκλόνισε τον Καναδά την άνοιξη του 2012, όταν το τεμαχισμένο πτώμα του Λιν βρέθηκε στα σκουπίδια πίσω από μια πολυκατοικία του Μόντρεαλ. Μέλη του 33χρονου φοιτητή είχαν σταλεί με το ταχυδρομείο σε γραφεία πολιτικών κομμάτων στην Οτάβα και σε σχολεία του Βανκούβερ. Στα δέματα αυτά, εκτός από τα χέρια και τα πόδια του Λιν, τυλιγμένα σε ροζ χαρτί, υπήρχαν και διάφορα σημειώματα και ποιήματα. Μετά τον φόνο ο Μανιότα έφυγε στην Ευρώπη και συνελήφθη τελικά σε ένα Ίντερνετ καφέ του Βερολίνου την ώρα που διάβαζε στο διαδίκτυο για τον εαυτό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου