Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΕΛΛΑΔΑ. Έκτακτη ανακοίνωση: Μην ανάψετε τα τζάκια το επόμενο 24ωρο!! Έρχεται αιθαλομίχλη!...

Με έκτακτη ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας και Περιβάλλοντος προειδοποιούν πως ο κίνδυνος της αιθαλομίχλης είναι ορατός για το επόμενο 24ωρο και καλούν τους πολίτες να μην ανάψουν τα τζάκια τους. Σε συνέχεια της σημερινής ενημέρωσής μας από το δίκτυο μετρήσεων του ΥΠΕΚΑ, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις της ΕΜΥ και τις μέχρι τώρα καταγεγραμμένες συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (Α.Σ.10) στο δίκτυο των σταθμών μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης του λεκανοπεδίου Αθηνών που λειτουργεί το ΥΠΕΚΑ, εκτιμάται ότι:
 Οι μέσες ημερήσιες συγκεντρώσεις Α.Σ.10 σήμερα και αύριο θα κυμανθούν σε μέτρια έως υψηλά επίπεδα (76-100 μg/m3). Για τους λόγους αυτούς, το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει την ΔΥΓ2/Γ.Π. οικ.3191/14.1.14 εγκύκλιο με συστάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας ανάλογα με τις συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (Α.Σ.10) ως ακολούθως:
 Α. Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου για 24ωρες συγκεντρώσεις Α.Σ.10: 76-100 μg/m3 – Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς και παιδιά θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους. – Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου. – Άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα
 Β. Συστάσεις στο γενικό πληθυσμό για 24ωρες συγκεντρώσεις Α.Σ.10: 76-100 μg/m3 Κάθε άτομο που αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό θα πρέπει να περιορίσει τη σωματική του άσκηση- δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου