Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. 1ος Μαθητικός Διαγωνισμός Λογοτεχνίας στην Λευκάδα!...

paidikos-logotexnikosΗ Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας και ο νεοσύστατος Σύλλογος Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας προκηρύσσουν τον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας, με θέμα: «Μίλησέ μου για τον κόσμο σου…» ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
 Στόχος του Διαγωνισμού είναι να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου να εκφρασθούν, όπως ακριβώς έκανε ο Μικρός Πρίγκιπας, και να μας μιλήσουν για τον κόσμο τους: για το πώς βλέπουν τον κόσμο μέσα από τα δικά τους μάτια, για ένα φανταστικό κόσμο, για τον κόσμο που ονειρεύονται, για έναν καλύτερο κόσμο κ.ά. Ο διαγωνισμός θα παραμείνει ανοικτός από τις 28 Νοεμβρίου 2014 μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου 2015. Μέχρι την ημερομηνία λήξης του Διαγωνισμού θα πρέπει να έχει παραδοθεί ή αποσταλεί και η τελευταία συμμετοχή. Όσες φτάσουν μετά από την ημερομηνία αυτή, δεν θα διαγωνισθούν ως εκπρόθεσμες.
 Οι συμμετοχές θα παραδοθούν ή θα αποσταλούν ταχυδρομικά μ ό ν ο στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας (οδ. Ροντογιάννη 11 – 311 00 Λευκάδα. Τηλ.: 2645022502) Δεν υπάρχουν περιορισμοί καταγωγής ή τόπου διαμονής του διαγωνιζόμενου. Τα έργα που θα αποσταλούν δεν πρέπει να έχουν βραβευτεί σε άλλο λογοτεχνικό διαγωνισμό, να έχουν εκδοθεί ή δημοσιευθεί σε βιβλίο ή άλλο μέσο, έντυπο ή ηλεκτρονικό.
 Οι συμμετοχές θα διαιρεθούν σε τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες: 1η κατηγορία: Μαθητές Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης Δημοτικού (γεν. 2006 – 2008) 2η κατηγορία: Μαθητές Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης Δημοτικού (γεν. 2005 – 2003) 3η κατηγορία: Μαθητές Γυμνασίου (γεν. 2000 – 2002) 4η κατηγορία: Μαθητές Λυκείου (γεν. 1997-1999) Τα έργα θα πρέπει να υποβληθούν με ψευδώνυμο και σε πέντε (5) δακτυλογραφημένα αντίτυπα. Στο πάνω δεξιό μέρος του κειμένου να αναγράφεται το ψευδώνυμο και η τάξη του διαγωνιζόμενου (π.χ. Ρόζα, Τάξη: Γ Δημοτικού). Τα πραγματικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail, σχολείο, εκπαιδευτικός τάξης) του διαγωνιζόμενου να κλεισθούν σε μικρό φάκελο που θα μπει μαζί με τα πέντε αντίτυπα σε μεγαλύτερο.
 Στο εξωτερικό μέρος του μικρού φακέλου να αναγραφεί το ψευδώνυμο και στο εξωτερικό μέρος του μεγάλου φακέλου το ψευδώνυμο και ο διαγωνισμός στον οποίο συμμετέχετε (π.χ. Ποίηση Α, Β, Γ Δημοτικού, Διήγημα Λυκείου, Αγγλική Ποίηση Δ, Ε, Στ’ Δημοτικού κ.λ.π). Οι μικροί φάκελοι δεν θα ανοιχτούν, παρά μόνο σε περίπτωση διάκρισης του διαγωνιζόμενου, ενώ οι υπόλοιποι συμμετέχοντες παραμένουν άγνωστοι. Τα σχολεία μπορούν να κάνουν ομαδικές αποστολές. Σε αυτή την περίπτωση στο εξωτερικό μέρος του μικρού φακέλου να αναγράφονται τα ψευδώνυμα των συμμετεχόντων και στο εσωτερικό να υπάρχει κατάσταση με ψευδώνυμο, ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail, σχολείο, στοιχεία του εκπαιδευτικού της τάξης. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να λάβει μέρος στο διαγωνισμό με ένα μόνο έργο (διήγημα ή ποίημα), με τους παρακάτω περιορισμούς:
 α. Ποίηση: Συμμετοχή με ένα (1) ποίημα, γραμμένο με ομοιοκαταληξία ή με ελεύθερο τρόπο, έως είκοσι (20) στίχους για μαθητές Δημοτικού και έως τριάντα (30) στίχους για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, στην ελληνική γλώσσα.
 β. Διήγημα: Συμμετοχή με ένα (1) διήγημα δακτυλογραφημένο σε σελίδα μεγέθους Α4, με γραμματοσειρά Times New Roman 12, διάστιχο 1,0 και περιθώρια κανονικά, στην ελληνική γλώσσα με θέμα ελεύθερο, έως δύο (2) σελίδες για μαθητές Α’, Β’ και Γ Δημοτικού, τρεις (3) σελίδες για μαθητές Δ’, Ε’ και Στ’ Δημοτικού, τέσσερις (4) σελίδες για μαθητές Γυμνασίου και πέντε (5) σελίδες για μαθητές Λυκείου.
 Τα έργα που δεν θα πληρούν τους παραπάνω όρους, δεν θα κριθούν. Τα έργα θα κριθούν από Επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι φιλόλογοι – μέλη του Συλλόγου Φίλων Δ.Β.Λ. Τα τρία καλύτερα έργα (ανά κατηγορία: ποίηση ή διήγημα) από κάθε ηλικιακή ομάδα θα βραβευθούν, ενώ μπορεί να χορηγηθούν τιμητικές διακρίσεις κατά την κρίση της Επιτροπής. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου 2015 στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ενώ η απονομή των επάθλων του Διαγωνισμού (βιβλία και έπαινοι) θα πραγματοποιηθεί σε εκδήλωση που θα διοργανώσει προσεχώς η Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας με τη βοήθεια του Συλλόγου Φίλων αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου