Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ. Θεμα περι Νικου Ρωμανου...Απο τον δικηγορο ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΜΑ.

Απέφυγα να γράψω μέχρι σήμερα ο τιδηποτε για την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού για λόγους καθαρά ευαισθησίας. Βλέποντας όμως την επιχειρηματολογία κάποιων που δυστυχώς βρίσκονται στον ιδιο πολιτικό χώρο με εμένα θα ήθελα να σημειώσω τα εξής:
 1) ο Ρωμανός ειναι ένα παιδί στη μετεφηβικη του ηλικία και οχι ένας serial killer
 2) απέκτησε την παραβατικότητα αυτή της συμπεριφοράς του γιατί είδε τον καλύτερο του φιλο να δολοφονείται από τον σημειολογικό εκπρόσωπο της πολιτείας και μάλιστα ΕΝ ψυχρώ, κατα την τρυφερή εφηβική του ηλικία.
3) αποφάσισε να σπουδάσει όπως ο νόμος του δίνει δικαίωμα, γεγονος που αποτελεί την απόδειξη μιας προσπάθειας επανένταξης.!Όλα αυτα συνιστούν μια ιδιαιτερότητα που το δικαστικό συμβούλιο, νομικά αλλά και ηθικά θα έπρεπε να τα λάβει υπόψη του και να κάνει δεκτή την άδεια του! Αυτή ειναι η καθαρή άποψη επι του θέματος!
 Σε ο,τι αφορά την ακραια επιχειρηματολογία που καταγράφεται από νεοφιλελεύθερους εισελθεντες στο χώρο μας εχω να σημειώσω: όσο η πολιτεία δημιουργεί αθώα θύματα τόσο θα γεννιούνται εγκληματίες. Η έλλειψη ευαισθησίας και της άλλης οπτικής δεν ηταν ποτέ δικό μας χαρακτηρηστικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου